Suvretta House, hotel s 5 zvjezdica u kojem odmaraju influencerice i svjetski celebritiji

Ako postoji jedno mjesto na kojem najveći svjetski celebritiji već dugi niz godina odlaze na zimsko putovanje, nesumnjivo je da se radi o kultnom švicarskom hotelu Suvretta House. Prestižan grand hotel u planinama i luksuzno utočište kojem se vraćaju filmske zvijezde, posljednjih je godina omiljena lokacija brojnih influencerica koje tamo odlaze uživati u glamuroznom zimskom putovanju. Radi se o ambijentu koji je hotelu donio status ‘zimske palače’ i koji je smješten dva kilometra zapadno od kozmopolitskog skijaškog odredišta St. Moritz, na netaknutom privatnom imanju usred livada i šuma s pogledom na jezera i planine.

@mimiarr

Još 1911. godine hotelijer Anton Sebastian Bon imao je viziju da želi izgraditi prestižan grand hotel u planinama i luksuzno utočište za idealno za uživanje tijekom hladnijeg dijela godine. Udružio je snage sa slavnim arhitektom Karlom Kollerom i pretvorio svoj san u stvarnost stvorivši monumentalnu građevinu koja izgledom podsjeća na dvorac iz nekih davnih vremena, a zapravo se radi o luksuznom hotelu s pet zvjezdica smještenom u veličanstvenom alpskom krajoliku Gornjeg Engadina.

Suvretta House osmišljena je uz 181 luksuznu sobu i apartman. Sobe i apartmani okrenuti prema jugu gledaju na jezera i spektakularne planine Gornjeg Engadina, dok one na istočnoj, zapadnoj i sjevernoj strani hotela, sobe gledaju na park, obronke planine Suvretta i skijalište Corviglia. Nedvojbeno je da se radi o jedinstvenoj lokaciji istinskog blagostanja i uživanja.

Predivno uređene sobe hotela podsjećaju na stari glamur kakav danas imamo prilike samo viđati na fotografijama, no bogatstvo hotela leži u tome da su svih ovih godina uspjeli zadržati takav glamur. Ono zbog čega je hotel neizmjerno prepoznat među celebritijima je zasigurno bogat izbor restorana i barova koji se nalaze unutar hotela.

U srcu ‘dvorca’ nalazi se The Hall u kojem gosti uživaju u spektakularnom pogledu i legendarnom popodnevnom čaju kuće Suvretta. U večernjim je satima The Hall idealno mjesto za piće prije večere ili aperitiv, dok je večera rezervirana za The Grand Restaurant u kojem slavni chef Fabrizio Zanetti kreira sezonska francuska jela. Restoran nudi tradicionalan ugođaj i savršen je za posebne prigode, a u skladu sa šarmantnim naslijeđem hotela postoje jasna pravila odijevanja – gospoda moraju doći u tamnijem sakou ili odijelu s odgovarajućom kravatom.

Gosti koji preferiraju nešto manje formalno iskustvo, uživaju u restoranu Suvretta Stube koji poslužuje švicarske specijalitete i interpretira ih na nov i originalan način. Kako bi zaokružili večer, gosti mogu posjetiti The Club Bar ili Club Hall za koktel ili digestiv, dok se pravi večernji provod odvija u Anton’s Bar, nazvanom po osnivaču hotela Antonu Bonu, baru uređenom u Art Deco stilu.

Unatoč tome što ovaj hotel nudi sve što je potrebno za istinsko uživanje da kao da iz njega ne morate izlaziti, nedvojbeno je da se radi o omiljenoj lokaciji tijekom zimskog perioda kad ga mnogi odabiru prilikom odlaska na skijanje. Da je tome tako dokazuje i činjenica da je Suvretta House jedini ski-in ski-out hotel u Saint Moritzu jer ima vlastitu privatnu žičaru koja hotel izravno povezuje sa skijaškim stazama Corviglia/Marguns.

Nedvojbeno je da ste ovu jedinstvenu lokacija zamijetili puno puta na kakvim starim i kultnim fotografijama na društvenim mrežama. Radi se o hotelu koji je ugostio mnoge poznate zvijezde, od onih filmskih pa sve do kraljeva i princeza koji su zimski odmor provodili u St. Moritzu.

Posljednjih godina otkako imamo prilike uroniti u život influencera i pratiti njihovu svakodnevnicu, često primjećujemo da mnogi od njih odlaze na ovu jedinstvenu lokaciju. Radi se o najboljem primjera old money stila koji je toliko popularan posljednje godine, stoga ako planirate otići na kakvo luksuzno putovanje tijekom zime, ne zaboravite posjetiti ovo mjesto!

@mimiarr

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Suvretta House

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0