Što se dogodi kada se teslin dizajner pozabavi čokoladom?

Remy Labasque industrijski je dizajner koji radi za Teslu, najpoznatijeg proizvođača električnih automobila na svijetu. Stvaranje novih oblika i unaprjeđenje već postojećih sastavni mu je dio posla, pa se posljednje tri godine posvetio kreiranju novog oblika komadića čokolade, kako bi vaši keksi bili najbolji ikada.

Primijetio je da su chocolate chips već 80-ih godina istog oblika kapljice i kako to nije najbolji mogući oblik. Kapljice su proizvedene za korištenje u svim receptima ili kako bi se otopili, a ono što ga je zaintrigiralo bilo je kako postići optimalan oblik namijenjen upravo skromnom keksu s čokoladom.

Površina keksa trebala bi maksimizirati okus i teksturu koja se topi u ustima pa je upravo zato redizajnirao čokoladne komadiće kompanije Dandelion Chocolate, u obliku zakrivljene piramide s dva izrazito tanka te dva deblja ruba.

Ideja je bila jednostavna- stvoriti najbolji oblik čokolade kako bi iskustvo užitka u keksu bilo maksimalno čokoladno. Rukom crtane skice bile su pretvarane u kompjuterske nacrte, a samo najzanimljiviji oblici bili su pretočeni u čokoladne prototipe. Svi prototipovi bili su testirani na keksima, kako bi se postigla najbolja moguća tekstura i fantastično uživanje u čokoladi.


Čokoladu je moguće nabaviti u 3 verzije, s kakaovcem iz Ekvadora, Costa Rice i Madagaskara a pola kilograma koštat će vas $30.

Fotografije: Dandeloin Chocolate

Naslovna fotografija: Michele Tanenbaum