Ana Svetina 17.12.2024.

Stižu vam gosti na večeru? Evo što im pripremiti za nezaboravno kućno druženje!

Dolazak gostiju na večeru kod kuće može biti izazovan zadatak – biranje namirnica, osmišljavanje menija i priprema jela često stvaraju nepotreban stres. No, uz prave proizvode i nekoliko trikova, kućna druženja mogu biti opuštena, a vaša jela nezaboravna. Upravo to omogućuju proizvodi iz Fisherije i The Meata. Zahvaljujući njihovom asortimanu vrhunskih namirnica, ne morate biti kulinarski stručnjak kako biste zadivili svoje goste – samo malo kreativnosti i dobro vino dovoljni su za stvaranje večeri o kojoj će se dugo pričati.

Bez obzira na to planirate li ležerno druženje uz hranu i čašu vina ili nešto svečanije, u nastavku donosimo nekoliko jednostavnih, a impresivnih recepata u kojima se nalaze proizvodi iz Fisherije i The Meata. Kombinacijom njihovih proizvoda postižete savršenu harmoniju okusa, a uz preporučena vina iz Wine & Friends vinoteke, vaše će kućno druženje postati pravi gastronomski užitak.

Večera započinje svježom i jednostavnom rikola salatom koja spaja bogatstvo okusa. Kombinacija jabuka, sušenih brusnica, indijskih oraščića i kozjeg sira daje salati jedinstvenu teksturu i svježinu. Sve prelijte s malo aceta, koji će dodatno podignuti okuse. Ovo lagano jelo idealno je kao predjelo koje priprema nepce za nastavak večeri. Uparite ga sa suhim Sauvignon Blancom ili mladim Pinot Grigiom – vina čije voćne note savršeno prate svježinu jabuka i nježnu kremastu teksturu kozjeg sira.

Za glavno jelo, oduševite goste s crnim raviolima punjenim jadranskim kozicama, dostupnima za kupnju u Fisheriji. Nakon što se ravioli skuhaju, kratko ih prepržite na maslacu s mediteranskim začinima, a na kraju pospite grana padana sirom iz Fisherije ili The Meata. Ovo jelo kombinira sofisticiranost i jednostavnost, a idealno je poslužiti ga uz lagani Chardonnay ili malvaziju, koji bogatim okusima savršeno nadopunjuju ovo delikatno jelo.

Za ljubitelje mesa, tu su neodoljive bruschette s biftekom. Lagano tostirajte kruh dok ne postane hrskav, biftek pecite dok ne postigne medium stupanj pečenja, a zatim narežite na tanke kriške. Na bruschette dodajte komadiće bifteka i prelijte umakom od parmezana i bijelog vina, koji možete pripremiti od sastojaka dostupnih kod ova dva brenda. Bogatstvo ovog jela najbolje će pratiti Cabernet Sauvignon ili Merlot, čija će baršunasta tekstura i puni okusi zaokružiti gastronomski doživljaj.

Za ljubitelje morskih plodova, preporučujemo cocktail kozice s umakom od parmezana i vina. Kozice iz Fisherije prepržite na maslinovom ulju s dodatkom češnjaka i začina, a zatim ih prelijte bogatim umakom. Ovo jednostavno, ali elegantno jelo odlično se slaže sa svježim Proseccom, čija citrusna nota balansira bogatstvo okusa kozica.

Kao završni dodatak, ponudite gostima riblju platu iz Fisherije, koja je savršena kombinacija morskih i mliječnih delicija. Sušena tuna, kozji i ovčji sirevi Baština, slani inćuni, kapari i bakalar na bijelo – sve su to sastojci koji će oduševiti svakog gosta. Dodajte malo grožđa i badema za savršenu teksturu i okusnu ravnotežu. Ovo elegantno jelo možete upariti s Pošipom ili laganim pjenušcem za univerzalnu harmoniju okusa.

Za kraj, istaknimo posebnost Wine&Friends vinoteke, u čijem se ekskluzivnom asortimanu vina nalaze ona idealna za sve vrste kućnih druženja. Od elegantnog šampanjca Lanson Le Rosé do vibrantnog Dhondt-Grelleta ili popularnog španjolskog vina Matsu El Recio, ova vina garantiraju da će vaše druženje biti podignuto na višu razinu.

S Fisherijom i The Meatom, stvaranje savršene večere nikada nije bilo jednostavnije. Njihov asortiman omogućuje vam da na jednom mjestu pronađete sve što trebate – od tjestenine, začina i morskih plodova do sireva, mesnih delicija i vina. Na vama je samo da uživate u pripremi i druženju, dok će gosti zasigurno pamtiti tu večer kao posebno iskustvo.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Orka grupa