Sovilj predstavio novu luksuznu kolekciju nakita

Hrvatski dizajner Nenad Sovilj predstavio je najnoviju kolekciju nakita “Aleksandar” inspiriranu veličanstvenim papigama u kojoj uz već prepoznatljive vrhunske materijale po prvi puta upotrebljava i pravo perje egzotičnih ptica.

Koliko smo u životu slobodni da raširimo svoja krila u potpunosti? Kočimo li se u tome svjesno ili nesvjesno, zauzdani onime što (si) govorimo ili onime što (nam) govore? Krila, kao dio tijela, i iskustvo koje omogućuju od davnina uzdižu bića koja ih imaju do najviših razina postojanja, bilo fizičke bilo metafizičke.

 

Šesnaesta po redu Soviljeva kolekcija, pod nazivom “Aleksandar”, svojom formom veliča skupinu takvih jednih inteligentnih bića, papiga, i to onih prvih donesenih na europsko tlo, točnije u antičku Grčku, kao kolijevku demokratske tradicije utemeljene na ideji slobodnog pojedinca. Papige su bića koja su u suživotu sa čovjekom zauzdana krletkom i često skupljenih krila, ali također društvena bića, bića jata koja su zbog ljubavi koju su sposobne dati i primiti odlučile ostati, ne odletjeti. Također, papige su prekrasni krilati glasnici koji reflektiraju naše riječi, pa stoga simboliziraju i uče nas ideji o moći riječi u kreiranju naše stvarnosti.

Sovilj_Aleksandar'021_01_ fotograf Mladen SaricSovilj_Aleksandar'021_04_fotograf Mladen SaricSovilj_Aleksandar'021_05_fotograf Mladen SaricSovilj_Aleksandar'021_06_fotograf Mladen SaricSovilj_Aleksandar'021_07_fotograf Mladen SaricSovilj_Aleksandar'021_08_fotograf Mladen SaricSovilj_Aleksandar'021_11_fotograf Mladen SaricSovilj_Aleksandar'021_13_fotograf Mladen Saric

U kolekciji “Aleksandar” dizajner po prvi puta upotrebljava pravo perje egzotičnih ptica. Od materijala prisutni su još smola, zlato, srebro i razno drago kamenje koji, uz perje, kolekciju čine izrazito obojanom. Kolekcija se sastoji od raznih formi ogrlica, narukvica, medaljona, naušnica i prstenja.


 
Fotografije kampanje: Mladen Šarić

Fotografije s predstavljanja kolekcije: John Pavlish

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0