Smokey eyes: Kako postići najbolje rezultate bez puno muke?

Kako je zaštitna maska ove godine postala naša svakodnevica, što se beauty proizvoda tiče ruževi za usne neminovno su pali u drugi plan. Fokus se u potpunosti prebacio na oči koje sada kradu svu pozornost. Smokey eyes jedna je od najpopularnijih tehnika šminkanja, pa ne čudi što se ovaj pojam upisivao u Google tražilicu 38 milijuna puta, kako bi se što bolje savladao.

Iako tehnika nije komplicirana, neke osnove morate znati kako biste izbjegli izgled tamnih krugova oko očiju te nepoželjan i neuredan look. Postoji nekoliko trikova i načina koji će vam olakšati primjenu ove makeup tehnike, a mi vam ih otkrivamo sve!

Najveći uspjeh postići ćete ako šminkanje započnete s dobrim primerom. Primer će spriječiti uklanjanje sjenila tijekom dana te stvaranje omražene crte s nakupljenim sjenilom na sredini kapka.

NARS Cosmetics Pro Prime Smudge Proof Eyeshadow – Base

Borite li se s podočnjacima, nanesite i korektor na područje oko očiju. Što je korektor kremastiji, veće su šanse da će bolje prikriti podočnjake. Korektor će neutralizirati i bilo kakve sjene ispod očiju. I primer i korektor dobro utapkajte u kožu.

Puder u prahu nanesite ispod očiju te ostavite nekoliko minuta kako bi upio višak masnoće pa ga nježno kistom uklonite. Ovaj će korak fiksirati korektor te spriječiti razmazivanje maskare.

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder

Za postizanje idealnog smokey eyes looka dovoljna su tri tona boje, i to najčešće i sivim, smeđim i toplim narančastim tonovima. Odaberite srednji ton od tri boje za koje ste se odlučili te ga nanesite na cijeli kapak.

Dužinom cijelog kapka uz trepavice, nanesite tuš ili olovku za oči. Gel tuševi u olovci bit će najlakši na nanošenje, a posebnu pozornost obratite na to da tuš ima punu liniju uzduž trepavica kako bi stvorio instantni dojam otvorenosti očiju.

Tattoo Signature by Superliner tuš za oči

Preko linije tuša, kistom nanesite najtamniju nijansu sjenila te započnite s blendanjem boje do pola kapka. Također, želite li puni dojam, sjenilo nanesite i uz rub donjih trepavica lagano ga blendajući cijelo vrijeme kako bi dojam bio ublažen, a ne strog.
U smokey eyes tehnici ne postoje oštre linije tako da ćete se morati malo više potruditi oko blendanja. U tome će vam dobar kist uvelike olakšati posao.

URBAN DECAY Naked Honey Eyeshadow Palette

Ako vam treba malo dodatnog sjaja, prstom utapkajte šljokičasto sjenilo na sredinu kapka, pazeći da pritom ne stvorite oštar prijelaz, već da postignete mekani finiš. Također, u unutarnji kut oka možete nanijeti malo svijetlog sjenila kako biste dodatno otvorili pogled.

Za puni efekt i prodoran pogled, gusto nanesite maskaru kako biste stvorili dominantan volumen i duljinu trepavica.

Mascara Volume Effet Faux Cils Radical

Ako ste u žurbi ili vam treba još jednostavnija verzija postizanja sličnog looka, na cijeli kapak nanesite kremasto sjenilo, a olovku ili tuš kojim ste obrubili liniju uz trepavice, blendanjem lagano spojite s bojom koju ste odabrali za bazu. I to je to, spremni ste za svakodnevne obaveze, a možda i neko kućno opušteno druženje.