Sloboda koju je ženama dao Yves Saint Laurent kreiranjem smokinga, sada se nalazi u bočici novog parfema kuće

“Tout, mais terriblement”, odnosno “Sve, ali do ekstrema” bio je moto proslavljenog francuskog kreatora Yvesa Saint Laurenta. Sloboda i samopouzdanje koje su žene osjećale kada bi nosile njegovu odjeću bilo je ono zbog čega je modni brend postao jedan od najpoznatijih na svijetu, a tu misiju provodi i današnji kreativni direktor kuće Anthony Vaccarello.

Komadi brenda prepoznatljivi su, gotovo se uvijek nalaze na granici muževnosti i ženstvenosti, a baš je takav i novi miris koji je brend YSL Beauté predstavio. Nova, intenzivna inačica Libre Eau de Parfum Intense, definicija je misije brenda koji je oduvijek davao ženama moć da izraze svoj identitet.

Cool i seksi miris s cvjetnim notama “rastao” je između Francuske i Maroka, a osmišljen je između Pariza i New Yorka. Libre Eau de Parfum Intense predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženstven kroj.

Posebno za ovu mirisnu kreaciju Flipo je prilagodila ključni sastojak fougèrea kako bi naglasila njegovu ekstravagantnost sa srži veličanstvene lavande iz Provanse, dovodeći najtoplije i najslađe slojeve te esencije do punog izražaja. A Carlos Benaïm, sukreator parfema, stvorio je najsenzualniji i najčišći miris cvijeta naranče koji je ona ikada osjetila, razotkrivajući skriveni i zapaljivi temperament slatkog bijelog cvijeta. Majstorski duo kreirao je ekstremno senzualan parfem, oslobađajući još jedan miris iz srca džungle – vatreni akord orhideje.

Riječi koje opisuju ovaj spoj su “cvjetni, kremasti, vanilijski te začinski s tragom dima”, omamljujući senzualni miris orhideje izgara kroz topeće cvjetno srce parfema, ujedinjujući medeni trag gorućeg cvijeta naranče s nježnom vanilijom i blistavim akordom jantara, izgrađenog oko klasične ambergris note, Grisalva. Uz to su kreatori parfema uveli su i novog igrača – vetiver, koji je poznat po mračnoj aroma dima i drveta koje kreiraju opojne note u samoj bazi mirisa, ojačavajući snagu samog cvijeća.

Za zaštitno lice mirisa odabrana je istinska Libre žena, glazbenica Dua Lipa

Gotovo jednako bitno kao i ono što se nalazi unutar ambalaže je i sama bočica parfema koju je osmislila Suzanne Dalton. Jednim hrabrim i razigranim potezom ona je preokrenula ikonični YSL logo naopačke, oblikovala ga tako da prati oštre uglove bočice i zalijepila ga na staklo, kao kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa buja iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y. Geometrijske linije iskrojene su poput odijela po mjeri, dok je kosi crni asimetričan detalj.

A evo što su u razgovoru otkrili nosevi iza mirisa Libre Eau de Parfum Intense o novoj, intenzivnoj inačici parfema kuće.

Osjećali ste se potpuno slobodno kada ste kreirali Libre EDP. Kada govorimo o Libre EDP Intense, jeste li slijedili svoje instinkte?

Apsolutno. Slijedili smo svoje instinkte, pritom pazeći da ostanemo vjerni samoj srži Librea, tako da ga reinterpretiramo na novi, senzualniji, opijajući način. Ti instinkti su nas vodili ka još većoj, gorućoj i beskompromisnoj slobodi.

Kako ste zamislili evoluciju mirisa?

Zadržali smo onu moćnu, unikatnu fougère strukturu Librea, izgrađenu oko esencije lavande, apsoluta cvijeta naranče i vanilije kako bi miris učinili još putenijim, primamljivijim i izazovnijim.

Libre Eau de Parfum je već vrlo bogat, intenzivan miris. Kako ste ga napravili još intenzivnijim?

S još opojnijim, raskošnim cvijećem i intenzivnijim kontrastom između cvijeta naranče i lavande, te u kombinaciji s drvenasto/jantarnom bazom mirisa. Ali, isto tako smo i povećali koncentraciju mirisa.

Otkrili ste nam novi sastojak uz narančin cvijet, akord orhideje. Što Vas je privuklo ovom mirisu? Koje je njegovo mjesto u Libreu?

Akord orhideje sadrži cvjetne, kremaste, vanilijaste i začinske note s tragovima dima. Savršen je par s apsolutom cvijeta naranče koji ističe senzualnost i ženstvenost cvjetnog srca mirisa Libre te predstavlja opijajući, magnetičan i neodoljiv karakter mirisa. Inače se može pronaći u mirisu koji izražava goruću, kontrastnu senzualnost.

Kako biste definirali cvjetno srce novog mirisa?

Senzualan. Puten. Obuzimajući. Magnetičan.

Još je jedan novi sastojak u baznim notama – vetiver. Koja je njegova uloga?

U kombinaciji s drvenastim i jantarnim akordom, vetiver naglašava rodnu dualnost mirisa, dajući mu dimenziju snage i intenzivnosti.

Kada bi Libre EDP Intense bio boja, koju bi izabrali?

Bila bi to zlatasta boja koja izražava isijavanje, divlji, ali i elegantan muško-ženski karakter.

Koju biste emociju željeli pobuditi u ženi koja nosi ovaj miris?

Osjećaj slobode… Da se usudi eksperimentirati, živjeti bez granica.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0