Slavni Soho House otvorio vrata u Kopenhagenu!

Poznati klub za članove Soho House otvorio je svoju novu podružnicu, i to u skandinavskoj prijestolnici dizajna – Kopenhagenu! Soho House je mjesto koje okuplja članove diljem svijeta u svojim hotelima u Londonu, New Yorku, Berlinu, Parizu i Hong Kongu, da nabrojimo samo neke, s namjerom da članovi mogu networkati i u svakom gradu osjećati se kao kod kuće dok odsjedaju u Soho House. Kroz 25-godišnje postojanje brend se proširio diljem svijeta, a sada njegovi članovi mogu odmarati i raditi i u srcu Kopenhagena, s pogledom na Nyhavn kanal i njegove šarene zgrade.

Prvi skandinavski Soho House smješten je u bivšoj zgradi carine, a prostire se na dva kata te je opremljen velikom terasom na kojoj se može uživati u hrani i piću s predivnim pogledom (Picante de la Casa je signature Soho House koktel s tekilom s okusom chilija). Unutar Soho Housea nalaze se dva bara i lounge dio, kao i dio u kojem se u opuštenoj atmosferi može raditi ili družiti i gdje se mogu održavati eventi. Uz to, samo za članove rezerviran je i restoran Cecconi’s koji servira najukusnije delicije sjeverne Italije.

Iako se skandinavski stil uređenja interijera često uspoređuje s minimalizmom, Soho House je uređen veoma eklektično sa stropovima zelenkasto-plave nijanse, zidovima u žutoj boji te vintage komadima namještaja (riječ je, naravno, o danskom dizajnu). Uređenje svakog od interijera odiše vibrom grada u kojem se nalazi pa bez obzira na to što ste možda očekivali potpunu jednostavnost, kopenhaški stil je sasvim nešto drugo.

Eksplozija boja u interijeru sasvim je u skladu s okolinom u kojoj se Soho House nalazi, odnosno šarenim fasadama Nyhavna, a i sama zgrada u kojoj je smješten originalno je bila plave boje, koja je zadržana i prenesena i na stropove u interijeru. Ova zgrada puna je velikih prozora što znači da je interijer prepun svjetlosti i namještaj je posložen tako ništa ne smeta protoku svjetlosti kako bi ona maksimalno okupala prostoriju.

Uz vintage namještaj i luster prostor krase i custom sjenila za lampe te prugaste zavjese i jastučnice (prugice se pojavljuju posvuda u interijeru pa i na podu restorana Cecconi’s) koje su dizajnirane lokalno. Počast Danskoj odana je i kroz umjetnička djela koja vise na zidovima, a koja su stvorili umjetnici koju su rođeni, školovani ili žive u Danskoj.

Čitav je interijer tako eklektičan, ali istovremeno i cozy te neke nesvakidašnje kombinacije stilova, tekstura i boja ne djeluju nimalo čudno nego su u Soho House stilu i čine interesantan i fotogeničan interijer.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Soho House, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0