Apple je 7. rujna predstavio nadolazeće proizvode. Zvijezda eventa bio je naravno iPhone 7, koji će u Ujedinjenom Kraljevstvu, zajedno s modelom 7 Plus i Apple Watchem serije 2, biti pušten u prodaju 16. rujna. Operativni sistem iOS dostupan će biti od 13. rujna. Donosimo vam najbolje s Appleovog eventa.

iPhone 7 & 7 Plus

imageOtpornost na vodu i prašinu najiščekivanija je stavka koja se u konačnici i pokazala istinitom. Baterija će zaista trajati duže, na iPhoneu 7 dva sata dulje, a na 7 Plus sat. Nova kamera sastoji se zapravo od dvije, a bit će čak 60% brža od prethodne, dok će 7 Plus imati i širokokutni te teleobjektiv. Pri slikanju portreta novost je svakako dubina polja što će dati novo svjetlo ovog načina slikanja.imageOvi modeli iPhonea dolaze u 5 boja; dvije vrste crne, zlatnoj, srebrnoj te ružičasto zlatnoj. Od sada će biti dostupne i AirPods – bežićne slušalice s ugrađenim mikrofonom te izdržljivosti od 5 sati.

image

Memorija od 16 GB napokon odlazi u povijest, a 32 GB postaje najmanja veličina, slijedi je memorija od 128 GB, a zatim i impresivnih 256 GB.

Cijena Sedmice je 649 $, a 7 Plus 769 $. U Hrvatskoj će biti dostupni krajem rujna.

Apple Watch Series 2

image

Appleovi stručnjaci uspjeli su novi Apple Watch učiniti duplo bržim od njegova prethodnika. Ima ugrađeni GPS tako da ćete ovaj sat moći koristiti i dok trčite, mobitel vam više neće trebati.

Vodootporan je sve do dubine od 50 metara. Ekran je dva puta svijetliji nego do sada što bi se moglo posebno svidjeti zaljubljenicima u Pokemone. Zašto? Jer će ovaj sat imati instaliranu Pokemon Go Apple Watch aplikaciju.

Cijena iznosi 369 $.

Osim što su predstavljeni spektakularni proizvodi koje ćemo obožavati, Apple se na eventu poigrao riječima jer je nastupila Sia sa svojim hitom The Greatest, čime nam je Apple suptilno dao do znanja kako želi da ga doživljavamo. Možemo samo reći, svaka čast.

U nastavku pogledajte slike s predstavljanja.

Dulje trajanje baterije image

Novi iOS image

Bežične slušalice

image

Poboljšana kameraimage

image

Foto: James Martin/CNET