Rita Rumora i Nika Matić

Sinoć je u Zagrebu predstavljena nova jesenska H&M Studio kolekcija!

Sinoć je u zagrebačkom Art Parku, jedinstvenoj otvorenoj street art galeriji predstavljena nova H&M Studio kolekcija za jesen/zimu 2021. naziva “Queendom” u društvu predstavnika medija, stilista i brojnih influencera.

Umjetničke instalacije unutar parka poslužile su kao idealna kulisa ovom druženju na otvorenom dok je glazbeni nastup umjetnice Ide Prester Peševski idealno spojio glazbu i modu te zabavio uzvanike. Za odličnu plesnu atmosferu bila je zadužena DJ Rea.

Lea Davogić i Karla Zelić

“Upravo je veselje, razigranost,  ali i hrabrost i odvažnost  otvorenog  i beskompromisnog  iskazivanja svojih stavova sve ono zbog čega mislim da je moda  važna, a ova kolekcija savršeno utjelovljuje ta dva,  na prvi pogled nespojiva pristupa.  Oduševljena sam kolekcijom”, izjavila je Prester.

Posebno za ovaj događaj umjetnik Boris Bare kreirao je umjetničko djelo istoimenog naziva “Queendom” koji se idealno uklopio u ambijent zelenila parka.

Dizajnirana za kraljice nove generacije, a inspirirana  modnim pionirkama, odvažnim, neustrašivim ženama, koje se ne boje izraziti stav, H&M Studio kolekcija, jesen/zima 2021. kombinira voluminozne oversized  krojeve s kombinezonima, second skin pletivom i tajicama te glamurozne, kristalima optočene, modne dodatke s uličnim loungeweareom.

image00198image00199image00203image00205image00207image00208image00210image00211image00213image00215image00216image00217image00218

Intenzivna paleta boja počevši s kraljevski plavom, preko moćne ljubičaste i žestoke narančaste i zelene, obilježava kolekciju prepunu referenci na kraljevski stil, izrađenu od od materijala iz održivih izvora, kao što su reciklirani poliester, organski pamuk i reciklirani poliamid.

Pufaste jakne,  mini plesna “puff” haljina i niz hlača širokih nogavica sa zanimljivim otvorima na koljenima ključni su komadi.  Svakako valja istaknuti i suvremenu varijaciju trodijelnog prugastog odijela: uska jakna i prsluk u kombinaciji s hlačama vrećastog kroja. Mrežasti topovi posuti umjetnim dragim kamenjem, kao i poput druge kože uski kombinezoni i tajice, hrabro mijenjaju i naglašavaju siluetu.

Nika Matić, Dina Dončević i Rita Rumora

Modni dodaci  miješajući glamur i borbenost  drže se načela maksimalizma – “više je više” pa nas očekuju gumene ogrlice prstenastog oblika i choker koji podsjeća na vodopad u kombinaciji sa željeznim kopčama, koje sadržavaju reciklirani cink i mjed. Stiletto čizme visokih potpetica s krupnim potplatom  i teške gumene čizme, djelomično su izrađene od VEGEE, biljne alternative životinjskoj koži, od kože grožđa odbačene u procesu proizvodnje vina,  što donosi posebnu draž večernjim kombinacijama.

H&M Studio kolekcija za sezonu jesen/zima 2021. od 9. rujna dostupna je samo online na hm.com.

Lućana Mirko i Paula Puškaš

Nabilah Harron
Ida Prester Peševski
Lea Davogić i Karla Zelić
Nikolina Kovačević
Romano Decker i Dejan Kutić
Ivana Pavić
Saša Joka
Ines Heli
Rea Hadžiosmanović
Ivana Antunović Jović

Tina Bačić i Ana Tevšić Nauković
Ana Nikačević
Ida Prester, Mate Rončević, Nina Mia Čikeš
Barbara Repe
Nina Mia Čikeš

Fotografije: John Pavlish

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0