Serija Lupin zaludila je svijet! Jeste li je već pogledali?

Francuske serije na Netflixu pokazale su se kao pravi hit. Nakon uspješnica poput “The Hook Up Plan”, čije smo dvije sezone s veseljem u dahu odgledali, a svojevrsna su mladenačka verzija serije “Seks i grad” te sjajne i duhovite “Call My Agent”, čija je četvrta sezona upravo stigla na streaming platformu, svijet je zaludila i serija “Lupin”.

Za razliku od ranije spomenutih, serija “Lupin” je kriminalistički triler koji nas vodi u svijet Assanea Diopa, vještog lopova, kojeg je utjelovio fantastični Omar Sy. U želji da osveti smrt pokojnog oca koji je nepravedno osuđen za krađu dijamantne ogrlice, zbog čega je u zatvoru počinio samoubojstvo, Diop smišlja složeni plan kako bi skinuo ljagu s očevog imena.


Zaljubljenik u roman o lopovu Arseneu Lupinu, kojeg je na poklon kao dječak dobio od oca, Diop traži inspiraciju i metode pomoću kojih će zauvijek stati na kraj bogatoj obitelji Pellegrini, čije pripadnike smatra glavnim krivcima za očevu smrt. U cijelu priču uključena je i potkupljena te donekle nesposobna policija, a kako završava prva sezona otkrit ćete nakon pet epizoda.

Dinamična i zanimljiva, serija je odmah po prikazivanju dospjela na ljestvicu najgledanijih na Netflixu. U prvih nekoliko dana prikazivanja pogledalo ju je već 70 milijuna pretplatnika. Diop, baš kao i Lupin, tip je kriminalca koji krade samo od bogatih ljudi koji vjerojatno ne zaslužuju ono što imaju. Majstor je maskiranja, ne nosi oružje i u samoobrani se oslanja isključivo na svoju pronicljivost i hrabrost. Njegov najveći propust je taj što posao kriminalca te želja za osvetoljubivošću utječe na njegov odnos s bivšom partnericom Claire koju tumači Ludivine Sagnier i sinom Raoulom, u čijoj je ulozi Etan Simon.

Sy je velika glumačka zvijezda u Francuskoj – za ulogu u filmu “Nedodirljivi” osvojio je nagradu César, a glumio je i u filmovima “Jurski park” i “X-Men”. Upravo je njegova želja bila utjeloviti lika po uzoru na slavni roman, uspoređujući ga s duhovitošću i elegancijom koju ima najpoznatiji svjetski tajni agent James Bond.

Gluma i produkcija serije su sjajni te nema nikakve usiljenosti ili preglumljavanja kao što je to čest slučaj u serijama američke produkcije. Likovi su uvjerljivi i realni, a serija ima brzu radnju te u pedesetak minuta, koliko traje svaka epizoda, nije ni na trenutak dosadna. Posljednja epizoda završava vrlo neizvjesno, a dobre su vijesti da serija “Lupin” uskoro dobiva i drugu sezonu!

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0