Samo jedna stvar potrebna je za odličan prvi dojam

Bilo da razgovarate s novim kolegama, predstavljate svoju tvrtku, idete na prvi spoj ili općenito upoznajete nove ljude, ostaviti dobar prvi dojam ono je što često utječe na daljnji razvoj odnosa ili situacije. Često se brinemo oko toga kako ostaviti što bolji prvi dojam i zato tražimo recepte kako to postići.

No ono što je sigurno jest da ne postoji neki dugački popis stvari kojih se trebate pridržavati da se to ostvari, već treba brinuti o jednoj jedinoj stvari – fokusirajte se na sugovornika, ne na sebe.

Uvijek brinemo što ćemo reći, kako ćemo sebe prezentirati, izgledamo li dobro, zborimo li pametno, a od svega toga najbitnije je zapravo – koliko ste pažnje posvetili sugovorniku.

Ne trebate nikoga impresionirati, već dajte do znanja da vam je stalo do onoga s kime razgovarate. Psihološki nam je urođeno da nam je fokus na sebi samima, i znate što – vaš sugovornik isto tako ima isti taj psihološki fenomen u svojoj DNK. Zato, dajte do znanja da vas zanima sugovornik, postavljajte potpitanja i onda, ono najvažnije – zaista slušajte kako biste se mogli nadovezati na konverzaciju.

Postavite pitanja poput čime se osoba bavi, koji su im hobiji i zašto uživaju u tim aktivnostima – pokažite da vas zanima.

I zato, maknite pogled sa sebe i usmjerite se na osobu s kojom razgovarate i dobar prvi dojam zajamčen.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0