S Frankom Batelić o usklađivanju majčinstva i karijere, novim pjesmama i Instagramu

Franka Batelić dobro je poznato lice na hrvatskoj javnoj sceni. Nekoć natjecateljica u reality showu, a danas glazbenica s uspješnom karijerom, majka i influencerica s više od 168 tisuća pratitelja na Instagramu, vješto je navigirala kroz sve promjene u glazbenom svijetu, pa i one posljednje, koje su joj onemogućile live nastupe i povezivanje s publikom.

Iako radi u industriji u kojoj je doživljaj uživo najbitniji, Batelić se uspješno prilagodila i funkcioniranju u digitalnom svijetu, a tome joj je uvelike pomogao Samsung Galaxy Z Flip3 5G – kompaktni uređaj elegantnog dizajna koji je prati od jutra do mraka, na putovanjima i snimanjima videospotova, kojem povjerava riječi svojih novih pjesama i na kojem, zbog velikog zaslona, može čitati o najnovijim svjetskim trendovima u trenucima opuštanja.

No, nije joj bitan samo radi toga što može sve vezano uz posao imati spremljeno i organizirano na jednom mjestu te preslušavati snimke s novog albuma u Dolby Atmos stereo zvuku visoke jasnoće, već i zbog toga što je spaja s najbližima – suprugom Vedranom Ćorlukom i sinom Viktorom. Kada ćemo moći čuti pjesme s novog albuma, koji joj je spot najdraži i bi li imala društvene mreže da nije javna osoba, otkrila nam je u intervjuu.

MagMe: Kako usklađuješ glazbenu karijeru, cjelodnevna snimanja i nastupe s majčinstvom?

Franka Batelić: Nije lako, naravno, ali nekako se svi zajedno izorganiziramo. Viktor ima divnu baku, didu, nonu i tetu, pa kada smo Vedran i ja zauzeti, uskače kako tko može. Sve je do organizacije.

MagMe: Otkrij nam koji ti je tvoj singl ili spot najdraži i zašto?

FB: Uh! Najteže pitanje odmah na početku. To je kao da roditelje pitate koje vam je dijete draže! “S tobom” mi je sigurno jedan od najdražih, i kao singl i kao spot. To je pjesma kojom sam se vratila na glazbenu scenu nakon dugo vremena. Ali zaista svaka pjesma i spot imaju neko posebno značenje, svoju priču i svoj život!

MagMe: Kada ćemo slušati neke tvoje nove pjesme, koji su planovi za budućnost?

FB: Imamo već nekoliko gotovih singlova i, evo, na zimu možete očekivati novu pjesmu koja će zasigurno biti veliko iznenađenje. Pjesma je i mene iznenadila!

MagMe: Pripremaš li možda novi album? Kako izgledaju tvoji dan kad radiš na albumu?

FB: Album je gotov. Zbog epidemije virusa COVID-19 i cijele situacije smo odlučili pričekati s izlaskom albuma, ali uskoro je sigurno vani. Proces snimanja je svaki put drugačiji, ali uglavnom smo u studiju zatvoreni dok ne budemo 1000 posto zadovoljni s pjesmama.

MagMe: Kako pronalaziš inspiraciju za pjesme? Gdje zapisuješ inspiraciju kada ti dođe, na papir ili u smartphone da ti je uvijek dostupna?

FB: Vi biste trebali zaviriti u moj mobitel! Takvog nereda sa zapisivanjem nigdje nema! Malo je ideja bilo u Whatsapp porukama, malo u notesima, malo svugdje, no otkad sam dobila Samsung Galaxy Z Flip3 5G, sve sam nekako dovela u red.

MagMe: Bilježiš li behind the scenes fotografije sa snimanja spota za svoje bližnje ili voliš da je i njima iznenađenje?

FB: Naravno, jako mi je bitno imati sve uspomene, pa tako i sa raznih snimanja, koncerata i drugih bitnih događaja. Zato mi je bitno da mobitel ima odličnu kameru, a upravo to sam dobila s Samsung Galaxy Z Flip3 5G modelom – ima dvije kamere od 12 megapiksela!

MagMe: Bez čega ne izlaziš iz kuće, odnosno što se uvijek nalazi u tvojoj torbici?

FB: Novčanik, ruž, ključevi od auta i moj Samsung Galaxy Z Flip3 5G, koji je toliko lagan i kompaktan da moram provjeriti je li stvarno u torbici.

MagMe: Izgledaš kao osoba koja uvijek prati modne i beauty trendove. Gdje ih otkrivaš, jesi li više old school magazin tip ili pretražuješ online?

FB: Ideje uvijek dolaze u suradnji s mojojm stilisticom Jasenkom Tudor. Obožavam istraživati i kreativno se izražavati, a ona to uvijek uobliči u finalnu priču.

MagMe: Koje ćeš trendove ove sezone pratiti i što se nalazi na tvojoj must have listi ove jeseni?

FB: Ne pratim slijepo trendove, više se vodim za onim što se meni sviđa. Volim kreativan način odijevanja i da uvijek na sebi imam nešto što će biti malo drugačije. Osim modnih,  jako volim istraživati beauty trendove, ali i tumarati bespućima glazbe na YouTubeu!

MagMe: Koje su ti trenutačno omiljene stvari, albumi i izvođači koje slušaš?

FB: Trenutačno se sve svodi na slušanje uspavanki i dječjih pjesmica!

MagMe: Pandemija je znatno utjecala na konzumiranje glazbe kakvo smo do tada znali. Uživaš li jednako u virtualnim koncertima (gledati ih i nastupati na njima) ili online nikad neće moći zamijeniti iskustvo uživo?

FB: Glazba je stvorena da se svatko u njoj pronađe samostalno, da živi s njom, no kada je riječ o koncertima, ništa ne može zamijeniti energiju zajedništva. Tako je i meni, osjećaj kada dobijete reakciju, osmijeh, pogled ili suzu od ljudi iz publike nikada ništa neće moći zamijeniti!

MagMe: Osim glazbe, strastvena si i kad su putovanja u pitanju. Koja je iduća destinacija na tvojoj listi, voliš li sve snimati kako bi se mogla prisjećati sretnih trenutaka ili više voliš uživati u trenutku?

FB: Volim putovanja. Sada u ovo pandemijsko vrijeme, sve je stalo, no polako počinjem planirati putovanja! Veseli me što ću sada osim selfija uz pomoć kamere na svom Samsung Galaxy Z Flip3 5G koji može samostalno stajati. Samsung je razvio Flex Mode način rada koji omogućava snimanje fotografije bez da držim mobitel!

MagMe: Društvene mreže postale su imperativ javnim osobama. Da nisi pod reflektorima javnosti, bi li bila aktivna na društvenim mrežama i koristila ih? Misliš li da one imaju loš utjecaj na mental health ili ih smatraš pozitivnom pojavom?

FB: Koliko imamo vremena za ovo pitanje? Jako kompleksna tema. Sigurna sam da bih imala Instagram i da nisam javna osoba. Zašto ne zabiljeziti neke važne trenutke i podijeliti ih s ljudima koje voliš?! No, da opterećuje, to je činjenica! Protivnik sam filtera i umjetnog uljepšavanja. To je, nažalost, postao trend, jednako kao i brojanje lajkova i pratitelja…

Fotografije: PR

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0