@uvijekgladna

Recept za tortu od jagoda kojom možete razveseliti mamu za Majčin dan!

Mama – osoba koja vas beskonačno voli, čuva vaše tajne i u vama vidi samo najbolje. U nedjelju slavimo Majčin dan, praznik povodom kojeg svojim majkama odajemo čast. Idealna je to prilika i da im zahvalimo za sve što rade za nas i pokažemo im ljubav.

Već smo vam otkrili prijedloge kako možete razveseliti mamu povodom Majčinog dana, a ako se odlučite za poklon, definitivno vam neće biti lako odlučiti kako pokazati privrženost i zahvalnost nekom sitnicom. Uložite svoj trud i vrijeme i majci ispecite – desert od jagoda! Za proljetnu tortu od jagoda trebat će vam kalup promjera 22 centimetra i sastojci za bazu, kremu od sira i preljev.

Za bazu pripremite 220 grama digestive keksa i 100 grama otopljenog maslaca, a kako biste je pripremili, sve povežite u Kenwood kMix kuhinjskom uređaju i utisnite u kalup. Za kremu od sira bit će vam potrebno: 600 grama krem sira, 400 grama slatkog vrhnja, 2 žlice šećera u prahu, 1 burbon vanilin šećer i 200 grama jagoda narezanih na komadiće.


U kuhinjskom uređaju spojite krem sir, slatko vrhnje i šećer u kompaktnu smjesu. Nakon što premažete stranice kalupa umiješajte u kremu sjeckane jagode, a za preljev od jagoda iskoristite 300 grama jagoda, 1-2 žlice šećera, 1 mahunu tonke
i 2 žličice gustina s malo vode.


Jagodama dodajte šećer i tonku i kuhajte dok ne puste sok i omekšaju. Sve usitnite, a onda dodajte gustin s malo vode i zakuhajte do vrenja. Kada ste to učinili, možete krenuti u slaganje torte. Na bazu u krug posložite oko 200 grama polovica jagoda. Kremu od sira prvo obložite u krug preko jagoda pa na sredinu stavite kremu u koju ste umiješali jagode i sve zagladite. Preko svega onda prelijte ohlađeni preljev od jagoda pa sve zajedno dobro ohladite u hladnjaku. Kad ste pomno proučili recept, vrijeme je da nabavite potrebne sastojke.

Kenwood kMix će vam pomoći da svi sastojci budu umiješani kako treba, a na vama je da za kraj dodate onaj tajni – ljubav
(slobodno pretjerajte s količinom). Vjerujemo da ćete na ovaj način razveseliti svoju majku i pokazati joj koliko vam znači.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR, Mateja Krvarić (@uvijekgladna)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0