Recept za koktel s jagodama koji ćete obožavati

Ljeti zaista ne možemo odoljeti koktelima, a još kad je riječ o onima s osvježavajućim citrusnim okusom i svježim voćem – kupljeni smo. Upravo nas je iz tog razloga apsolutno oduševio recept gastro blogerice Justine Doiron, poznatije pod nadimkom @justinesnacks, čije zdrave i maštovite recepte obožavamo pratiti na TikToku i Instagramu. 

U svakom njezinom receptu s nekom namirnicom iznenadi i klasiku da neki poseban štih, a upravo je takva njezina totalno ljetna verzija klasičnog koktela Paper Plane.

Recept za ovaj koktel razvijen je početkom milenija, a ono što vam je potrebno za kreiranje ovog pića su bourbon viski, Amaro Nonino, Aperol i svježi sok od limuna. No, Doiron je ovom receptu dodala i svježe jagode te par kapljica maslinovog ulja za kreiranje prave mediteranske arome. Iako se na prvu maslinovo ulje može činiti kao neobičan sastojak koktela, Dirty martini je jedno od najpopularnijih pića na svijetu, a sadrži masline i dašak slane vode u kojoj se nalaze.

Za rekreiranje Paper Plane koktela s jagodama bit će vam potreban shaker, led te ovi sastojci: dvije manje jagode, 2 žličice kvalitetnog maslinovog ulja, 30 mililitara bourbona, 30 mililitara Aperola, 30 mililitara Amaro Nonino i 30 mililitara svježeg soka od limuna.

@justine_snacks

but also i feel so out of touch – what is the drink of the summer this year HELP

♬ Who Are You – The Who

Prvo što ćete napraviti je izrezati jagode na manje komadiće te ih ubaciti u zdjelicu s maslinovim ulje i vilicom zgnječiti. Ostavite ih tako oko pet minuta da jagode puste svoj sok. U međuvremenu, u shaker ubacite Aperol, amaro, bourbon i limunov sok te napunite ledom. Dobro protresite oko 30 sekundi sve sastojke u shakeru. 

U nisku čašu ubacite jagode i led te prelijte sastojcima iz šećera i posujte sa mješavinom jagoda i maslinovog ulja koje vam ostane na dnu zdjelice. Uživajte u osvježavajućem koktelu s jagodama!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: justinesnacks.com

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0