Putujete li ovog ljeta na Capri, ovo je novi hotel u kojemu ćete htjeti odsjesti!

Inače poznat kao mondeno ljetovalište poznatih i slavnih već desetljećima, talijanski otok Capri je definitivno među it destinacijama i među širom publikom u posljednjih nekoliko godina. Na društvenim mrežama nam gotovo svakog tjedna iskaču fotografije i videi nekog koga pratimo s ovog bajkovitog otoka, a čini nam se da svi maksimalno uživaju u talijanskom “dolce far niente” načinu života. Obilazak ove, ali i ostalih okolnih talijanskih destinacija, toliko se raširio da se na Tik Toku pojavio i cijeli novi trend “tomato girl”, koji opisuje djevojku za koju smo uvjereni da ćete je pronaći baš na Capriju.

Fotografija: Nellia Kurme

Upravo iz razloga jer se baš ovaj otok nalazi na listi želja mnogih, neprestano tragamo za novim hotelima i lijepim mjestima koje možete posjetiti ako se zaputite prema Capriju. Pa je dobra informacija da se otvorio novi hotel, a u kojem ćete htjeti odsjesti. Radi se o La Palmi, hotelu poznate grupacije Oetker Collection.

Ovaj hotel smjestio se na lokaciji bivšeg hotela Locanda Pagano, inače najstarijeg hotela na Capriju, iz 1822. godine. Iako je poznat po svom high-luxury chicu, za Capri se ipak može reći i da se radi o mjestu koje ne voli promjene pa je teško pronaći objekt koji je renoviran, no borba za pokušajima modernizacije je prisutna. To je s jedne strane odlično za prirodne ljepote i uživanje u životu “kao nekada”, no može biti minus ako želite naći dobar smještaj. Upravo zato je otvaranje ovog hotela dočekano vrlo pozitivno i u svjetskim medijima. Hotel odaje počast “klasičnom” Capriju zlatnoga doba, tako da ćete boraveći ovdje moći doživjeti povijesni glamur, ali u modernoj interpretaciji.

Uređenje ovog hotela je upravo onakvo kakvo očekujete na ovoj lokaciji – mediteranskog stila, podsjeća na doba jet-seta iz 50-ih godina prošlog stoljeća, a interijer je dekoriran elegantnim namještajem u nijansama okera i bijele, sve s potpisom dizajnera interijera Francisa Sultane. U eksterijeru ćete svugdje pronaći plavo-bijele prugice, karakteristične za uređenje obale na ovom otoku. Hotel broji 50 soba, među kojima su neke s balkonom ili terasom s kojih se pruža pogled na Mediteran.

U La Palmi vam zasigurno neće biti dosadno. Ovdje možete koristiti sve blagodati privatne plaže hotela po danu ili se upustiti u spa tretman, a navečer ćete uživati u nezaboravnom iskustvu večere s klasicima talijanske kuhinje, pripremljenima od strane svjetski poznatog chefa Gennara Esposita, koji je prije bio na čelu restorana s dvije Michelin zvjezdice Torre del Saracino. Sad je glavna zvijezda hotelskog restorana Gennaro’s, a nakon uživanja u delicijama, večer možete završiti ispijajući koktele na krovu hotela i uživajući u lijepim talijanskim noćima.

Ako se zaputite prema ovom djelu Italije, vjerujemo da nećete pogriješiti, a La Palma bi mogla biti upravo onaj smještaj koji će vam začiniti ovo putovanje i učiniti ga nezaboravnim iskustvom. Sve informacije o smještaju možete potražiti na službenoj stranici grupacije.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: oetkercollection.com, Unsplash

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0