Capri je omiljena ljetna destinacija, a znamo i zašto! Donosimo mini vodič za putovanje…

Kada razmišljamo o idealnim ljetnim destinacijama, uz našu obalu, odmah pomislimo i na prekrasnu talijansku, a posebno na Capri. Na glasu je kao jedan od najljepših talijanskih otoka, a smješten je u Napuljskom zaljevu. Dolazak na Capri iz Hrvatske je moguć na nekoliko načina, no najjednostavniji je avionom do Napulja te se zatim trajektom koji vozi oko 45 minuta prebacite na sam otok.

Ono što je sigurno jest da će vas Capri oduševiti na prvu, jer će vas sama arhitektura i priroda ostaviti bez daha. U ljetnom periodu morate se pripremiti na gužve jer ljudi diljem svijeta posjećuju ovaj otok upravo zbog krajolika, arhitekture, restorana, ali i same atmosfere. Svi restorani i kafići dupkom su puni stoga je potrebno rezervirati dosta toga unaprijed kako biste imali mjesto. U nastavku vam donosimo naš vodič za restorane, barove, dućane i izlete.

Faragolini stijene

Kada pomislite na Capri, prvo što vam padne na pamet su njihove poznate stijene smještene usred mora. Ovaj izlet je apsolutni prioritet na Capriju te je prekrasno iskustvo. Faragolini stijene možete vidjeti samo vozeći se brodom, stoga pola dana ostavite za ovaj izlet. Najam broda je moguć u samom gradu ili online. Uz stijene ćete vidjeti i mnogobrojne druge atrakcije, poput špilje sa srcem ili arhitektonskog čuda pod nazivom kuća Casa Malaparte.

Shopping na Capriju

Većinu dućana pronaći ćete baš u centru mjesta Capri, a ono što će vas posebno oduševiti je kako su svi svjetski brendovi izgled dućana, ali i kolekcije u potpunosti prilagodili lokaciji pa se nemojte čuditi kada vidite i posebne kolekcije poput Dior Capri, koju je moguće pronaći samo u tom dućanu.

Na Capriju ćete pronaći dućane svih svjetskih brendova poput Chanela, Louis Vuittona, Bottege Venete, Hermesa, Cartiera i Rolexa, no i predivne talijanske dizajnere čija cijena nije toliko visoka. Imajte na umu da je Capri luksuzna destinacija stoga se pripremite za malo skuplje komade.

Gdje odsjesti?

Na Capriju se nalaze prekrasni hoteli s 5 zvjezdica, no većina njih je smještena u Anacapriju, mjestu iznad Caprija. Od Anacaprija do Caprija konstantno voze taksiji stoga vam prijevoz neće biti problem, no ako ostajete samo nekoliko dana, razmislite o tome da spavate u mjestu Capri radi uštede vremena.

Must visit restorani

La Fontelina

Na dan kada obilazite stijene svakako morate posjetiti jedan od najpopularnijih restorana La Fontelinu. Preporučujemo da je posjetite na isti dan kada idete vidjeti i stijene jer se nalazi odmah pored njih. La Fontelina je jedno od place-to-be mjesta na Capriju na kojemu možete sresti i mnoge slavne osobe. Restoran se nalazi na povišenom i natkrivenom dijelu stijena, dok su ležaljke i plaža odmah ispred. Dress code su badić i tunika jer ćete se svakako poželjeti okupati prije i poslije ručka.

Da Luigi ai Faraglioni

Ovaj poznati talijanski restoran rezervirajte za kupanje i ručak. Poznat po fantastičnoj kuhinji, postao je omiljeno mjesto mnogih svjetskih celebrityja jer je zadržao starinski štih.

Ristorante Paolino Capri

Jedan dan za večeru svakako ostavite za Paolino restoran koji ste, sigurni smo, vidjeli na društvenim mrežama. Kompletna terasa je natkrivena stablima limuna koje prati i ostalo uređenje restorana. Ovdje vam garantiramo prekrasnu romantičnu atmosferu, a što se hrane tiče, naša preporuka je da kušate bilo što s menija, sve je iznimno ukusno.

Il Riccio Restaurant & Beach Club

Još jedan kultni restoran na Capriju je Il Riccio koji je upotpunjen s Dior pop-up restoranom i barom. Osim dobrog shoppinga, ovdje možete ručati, popiti piće ili kavu u baru te se okupati. Njega preporučujemo u dnevnoj varijanti kako biste maksimalno iskoristili bar, plažu i restoran.

Taverna Anema e Core

Ova taverna omiljeno je mjesto svih svjetskih celebrityja, no i dalje je zadržala stari šarm talijanskih taverni. Mjesto na kojemu je J.Lo uzela mikrofon u ruke, a Beyonce i Jay-Z uživali u izlasku svakako je vrijedno posjeta. Rezervirajte si stol u ovom restoranu,  za dobar noćni izlazak.

Jedno je sigurno – na Capriju svakako imate što za vidjeti, a uz to ćete uživati u odličnoj hrani. Ovo je svakako destinacija koju trebate skinuti sa svoje bucket liste (čim prije).

Foto: Privatna arhiva, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0