Victoria Beckham predstavila je svoju prvu samostalnu beauty liniju, inspiriranu smokey eyes lookom kojeg i sama najčešće nosi. Druga inspiracija za liniju bila je ljepota u pokretu. Kolekcija je namijenjena zaposlenim ženama koje užurbano balansiraju između poslovnog i privatnog svijeta.

Sjećate li se kolekcije koju je Victoria predstavila u suradnji s Estée Lauder 2016. godine? Rasprodala se dva puta, kako u Engleskoj tako i u SAD-u, a prekrasne brončane nijanse osvojile su sve beauty ovisnike. Super uspješna suradnja iznjedrila je kolekciju odličnih, lako razmazivih i pigmentiranih, kako mat, tako i metalik proizvoda zbog čeka smo samo još više čekali samostalnu kolekciju najavljenu još u veljači ove godine.

Prva samostalna kolekcija Smokey Eye Wardrobe donijela je jedanaest proizvoda u tri kategorije. Smokey Eye Brick paleta je sjenila od četiri boje dostupna u još četiri kategorija boja.Lid Lustre su kremasta sjenila visokog sjaja, a jedan od sastojaka su i pravi kristali. Također su dostupni u četiri različite nijanse.Satin Kajal Liner je visoko pigmentirana olovka za oči dostupna u tri nijanse koje obećavaju cjelodnevnu nosivost bez preslikavanja.

Ovo definitivno nije kolekcija za one koji žele otkačene, trendi, Instagram pomodne boje. Riječ je o izrazito profinjenoj, nosivoj, svakodnevnoj kolekciji koja se uklapa kako u poslovni tako i u večernji izlazak. Victoria Beckham htjela je kreirati proizvode koje i sama želi nositi svakodnevno, a naglasak je bio na visokoj kvaliteti, izdržljivosti i otpornosti te čistim formulama bez uporabi teških sastojaka i kemija. Kriteriji su bili i da proizvodi nisu testirani na životinjama te da su pakiranja osviješteno proizvedena bez previše zagađenja prirode. Većina proizvoda je veganska, a sama kompanija navodi kako je Victoria Beckham Beauty #NotPerfect, no misija joj je postaviti visoke standarde u svijetu ljepote i biti bolja svaki dan.

Kako bi u tome uspjela, Victoria je pomoć dobila od Sarah Creal, bivše šefice globalnih suradnji Estée Lauder, s kojom je surađivala na prijašnjoj kolekciji za već spomenuti brend. Sarah je sada CEO i jedna od osnivačica VB Beauty.

Kupujući VB proizvode, definitivno kupujete dozu luksuza. Victoria se pobrinula da je pakiranje prekrasno, sofisticirano, baš kao i odjeća koju dizajnira. Proizvodi su proizvedeni stvarajući što je moguće manje otpada, koristeći najmanju moguću količinu plastike, dok je cijela kutija u koju su proizvodi zapakirani napravljena od stopostotnog biorazgradivog i reciklažnog materijala.

Cijena palete je 48 funti, kremastih sjenila 28 funti, dok ćete za olovku za oči izdvojiti 20 funti. Proizvode možete naručiti preko www.vistoriabeckham.com.