Pripremite se za sunce! Ovo su suplementi koji čine kožu zdravijom i ljepšom

Od sunčevih se zraka često krijemo, ali bez Sunca ne možemo. Glavni pokretač proizvodnje vitamina D daje tijelu energiju i toplinu, a iako žudimo za brončanim, osunčanom i zdravim tenom, svjesni smo da ga nije lako postići. Odgovorno provoditi vrijeme na suncu, a pritom izgledati poput brončane božice često ne ide ruku pod ruku.

Količina antioksidansa koju imate u koži igra jednu od uloga u razvoju osjetljivosti na izloženost suncu. Što više antioksidanata unesete, to je manji rizik od opeklina. Uz redovito nanošenje SPF-a, ipak postoji pomoć koju koži možemo pružiti iznutra, a ona dolazi u obliku različitih suplemenata. Upravo smo zato izdvojili dodatke prehrani koji kožu iznutra pripremaju za izlaganje suncu te koji će djelovati na to da koža lakše potamni, ne pocrveni i da bude blistava i zdrava!

Almagea Sunlove Skin+

Proizvod Sunlove Skin+ štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala zahvaljujući sastojcima sa snažnim antioksidativnim djelovanjem. Prirodni astaksantin, vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein zajedno djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča, argana te uljem ploda uljane palme kako bi očuvali zdravlje cijelog organizma. Astaksantin ima 10 puta jače djelovanje od beta karotena, a jedinstven antioksidacijski i protuupalni učinak aktivnih tvari ovih kapsula omogućava pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu.

Iako bi ove kapsule bilo idealno koristiti tijekom cijele godine, ni sada u proljeće nije kasno! Na taj način ćete pripremiti kožu za izlaganje sunčevim zrakama te će se cijeli organizam brže adaptirati na intenzivnije UV zračenje. Sunlove Skin+ idealne su ako ste alergični na sunčeve zrake ili, pak, želite smanjiti širenje hiperpigmentacija te poboljšali elastičnost i vlažnost kože.

Solgar Astaxantihn

 

Astanksantin je karotenoid koji omogućuje brzu adaptaciju kože na UV zračenje te ju štiti od preranog starenja uzrokovanog sunčevom svjetlosti i oksidacijskim stresom. Astanskantin također poboljšava tonus kože, mogućnost otpornosti na utjecaje iz okoline te stupanj hidratiziranosti kože. Namijenjen onima svjetlije puti koji su osjetljivi na crvenilo i imaju alergiju na sunce, suplement je dobiven iz alge Haematococcus puviallis koja je prirodni izvor najveće koncentracije tog aktivnog sastojka.

Solgar Beta-Carotene

Na prvu pomisao na sunce i suplemente vjerojatno pomislite na beta karoten. Jedan od najčešćih i najpoznatih suplemenata djeluje zaštitnički prema koži, sprječavajući akutna i kronična oštećenja. Beta karoten prvenstveno koristimo kao pomoć pri ubrzanom tamnjenju kože kako bi tijekom sunčanja potaknuo sintezu melanina.

Dermobiane Solarie

Vitamini C i E, snažni antioksidansi, učinkoviti u borbi protiv slobodnih radikala koji su glavni uzročnik ubrzavanja procesa starenja te saveznici dobrog imunološkog sustava. Vitamin E smanjenje upale kože i podržavanje rad organa dok vitamin C, osim što potiče proizvodnju kolagena, pomaže u obrani od znakova starenja, zacjeljivanju oštećene kože i, u nekim slučajevima, smanjuje pojavu bora te suhoće kože. Uz ova dva vitamina, Dermobiane Solarie sadrži i Porphyral HSP-a ®, ekstrakt alge Porphyra umbilicalis,, koja izlučuje anti-stress supstance, čije je osnovno svojstvo obrana organizma od širokog raspona napada kojima stanice mogu biti izložene.

Solgar Advanced Antioxidant Formula

Antioksidansi igraju značajnu ulogu u borbi protiv štetnih slobodnih radikala od kojih koža stari pa njihovom kombinacijom koža uživa brojne benefite. Vitamini C, E, B2, cink, selen, mangan i bakar čuvaju kožu od oksidativnog stresa.

O korištenju bilo kakvih suplemenata, posavjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije:Solgar, Amlagea, roranatura, @page_watkins

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0