Rolex Oyster Cosmograph Daytona

Predstavljeni Rolex noviteti za 2023. godinu, a među njima je i nova Daytona!

Danas su službeno predstavljene najnovije Rolex kreacije za 2023. godinu kojima je ova švicarska kuća još jednom pokazala svoju stalnu težnju za izvrsnošću. Riječ je o stalno prisutnom izazovu, koji se očituje u ambiciji brenda Rolex da usavrši svaku komponentu, preispita svaku metodu i ovlada svakim aspektom stručnosti u izradi satova.

Predstavljeni satovi ilustriraju želju za novim izumom uz očuvanje osjećaja kontinuiteta, za inovacijama uz vođenje računa o tradiciji i za iskorištavanjem tehnologije u odvažnom stvaranju. Kroz takve napore, potpomognute “superlativnom” vizijom koja prožima cijeli proces stvaranja do najsitnijih detalja, nastaju i vladaju Rolex satovi, koji s vremenom postaju ikone.

Ono što je podiglo najveću prašinu svakako je predstavljanje nove Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona sata, povodom 60. godišnjice ovog kultnog modela. U nastavku otkrijte sve o tome, kao i detalje za ostale Rolex novitete.

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Amblematičan stil i tehnička izvedba Cosmographa Daytona učvrstili su kultni status ove kreacije daleko izvan staza automobilskih utrka. Kako bi obilježili 60. godišnjicu sata, Rolex je odlučio predstaviti novu generaciju modela i osigurao da legenda živi dalje.

Jedinstven dizajn kućišta i prednje strane karakterizira kronograf od njegovog prvog predstavljanja, a sada je ponovno promijenjen uz suptilne dorade brojnih detalja. Brojčanik je dobio novu grafičku ravnotežu, a skladne kombinacije boja naglašavaju kontrast između brojčanika i podbrojčanika, odnosno njihovih prstenova. Kućište Oyster je redizajnirano, a njegov profil je istaknut refleksijom svjetla na nogicama i stranicama kućišta. Na verzijama sprstenom Cerachrom, prsten je obrubljen tankom trakom od istog metala kao i središnje kućište.

Oyster Cosmograph Daytona

Od ove godine, Cosmograph Daytona opremljen je kalibrom 4131. Ovaj novi kronografski mehanizam, evolucija kalibra 4130, uključuje niz glavnih inovacija koje je Rolex unio u svoje mehanizme, uključujući Chronergy escapement. Posebna pažnja posvećena je estetici. Kalibar ima izrezani oscilirajući uteg i potpuno nove završne obrade – posebno na mostovima, koji su ukrašeni Rolex Côtes de Genève, reinterpretacijom dobro poznatog ukrasa u izradi satova. Kalibar 4131 omogućuje Cosmograph Daytona mjerenje vremenskih intervala putem funkcije kronografa, uz prikaz sati, minuta i sekundi. Prestižan i kultni sat, Cosmograph Daytona od platine 950 sada ima prozirnu stražnju stranu kućišta, kao i oscilirajući uteg od 18-karatnog žutog zlata..

Oyster Perpetual 1908

Elegantan, klasičan i izrazito suvremen, model 1908 ovjekovječuje Rolexov odvažni duh. Kreacija ovog modela rezultat je opsežne interne stručnosti brenda i nepokolebljive predanosti izvrsnosti. Rolex je otkrio novu Perpetual kolekciju s Perpetual 1908, imenom danim modelu u znak počasti godini kada je Hans Wilsdorf osmislio naziv Rolex za potpis svojih kreacija i registrirao marku u Švicarskoj.

1908 Perpetual

Ovaj elegantan i nenametljiv sat ima tanko kućište okrunjeno prstenom koji je dijelom kupolast, a dijelom blago nazubljen. Izrađen u  18-karatnom žutomili bijelom zlatu, kućište je opremljeno prozirnom stražnjom stranom koja omogućuje pogled na otkrivenu tehničku sofisticiranost i ukrase na mehanizmu.

1908 Perpetual

Posebno elegantan brojčanik, intenzivne bijele ili crne boje, ovisno o verziji, ukrašen je arapskim brojevima 3, 9 i 12 i fasetiranim oznakama sata. Također, tu je i mali brojčanik za sekunde, s riječima “Superlative Chronometer” iznad njega u obliku luka. Satna kazaljka je karakteristična po krugu neposredno ispred vrha, dok je kazaljka za minute oblikovana kao dvosjekli mač.

1908 Perpetual

Model je opremljen smeđim ili crnim remenom od aligatorove kože, opremljen Dualclasp, dvostrukom preklopnom kopčom. Model 1908 opremljen je kalibrom 7140, koji je predstavljen ove godine. Na čelu tehnologije izrade satova, ovaj mehanizam uključuje Chronergy escapementoprugu nemirnice Syloxi amortizere Paraflex. Također je vrijedan pažnje po svojim mostovima koji su završeni Rolexom Côtes de Genève, reinterpretacijom dobro poznatog ukrasa u urarstvu. Kalibar 7140 omogućuje modelu 1908 da prikazuje male sekunde, kao i sate i minute.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Lagan i robustan, novi Yacht-Master 42, u RLX titanu, saveznik je onih koji uživaju u slobodi. Posebno prilagođen zahtjevima i izazovima natjecateljskog jedrenja, pruža iznimne performanse. Novi model ovog nautičkog sata po prvi je put predstavljen od RLX titana, posebno čvrste, ali lagane legure, te je postavljen na narukvicu Oyster.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Nova verzija ističe se svojom tehničkom satenskom završnom obradom – satenskom završnom obradom s vidljivim zrncima, značajkom Rolexovih satova u RLX titanu – koja se proteže do srednjih stranica kućišta, rubova karika narukvice i strana poklopca kopče.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Zakošeni gornji rubovi srednjih ušica imaju sjajnu završnu obrada, dok je štitnik krune poliran. S dvosmjernim rotirajućim prstenom opremljenim umetkomCerachrom u mat crnoj keramici s izdignutim i poliranim brojevima i podjelom, Yacht-Master 42 u RLX titanu ostaje vjeran estetici izvornog modela, predstavljenog 2019. godine. Krasi ga intenzivan crni brojčanik s finom satenskom završnom obradom, a njegova narukvica Oyster opremljena je udobnom produžnom vezom Easylink.

Oyster Perpetual Yacht-Master 42

Nova verzija Yacht-Master 42 opremljena je kalibrom 3235, mehanizmom koji je na čelu tehnologije izrade satova, što mu omogućuje prikaz datuma, kao i sati, minuta i sekundi. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Yacht-Master 42 nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Oyster Perpetual Sky-Dweller

S dvije vremenske zone i godišnjim kalendarom Saros, Sky-Dweller je elegantan i pouzdan suputnik svjetskih putnika. Raspon je ažuriran brojnim poboljšanjima koja ilustriraju ulogu koju izvrsnost igra čak i u najsitnijim detaljima. Rolex mijenja stil svog modela Oyster Perpetual Sky-Dweller, poznatog po jednostavnosti korištenja i modernog dizajna, uvođenjem estetskih i tehničkih poboljšanja. Ovaj sat za svjetske putnike nudi se posebno u verziji od 18-karatnog bijelog zlata na narukvici Oysterflex.

Oyster Perpetual Sky-Dweller

Ovo je prvi put da verzija Sky-Dweller kombinira ovaj plemeniti metal, koji se vraćen u Rolex liniju, s crnom narukvicom od elastomera. Druge dvije predstavljene varijante uvode dvije nove boje brojčanika za model. Bijela Rolesor verzija (kombinacija čelika Oystersteel i bijelog zlata), postavljena nanarukvicu Oyster, ima mint zeleni brojčanik, boju do sada rezerviranu za Datejust. A varijanta izrađena u 18-karatnom Everose zlatu ima plavo-zeleni brojčanik. Suptilna kombinacija dva tona, potonji je dostupan samo na predstavljenoj referenci, nadopunjen narukvicom Oyster.

Oyster Perpetual Sky-Dweller

Sky-Dweller sada je opremljen kalibrom 9002. Evolucija kalibra 9001, ovaj novi mehanizam uključuje neke od glavnih inovacija koje je Rolex unio u svoje mehanizme, uključujući Chronergy escapement. Kalibar 9002 omogućuje Sky-Dwelleru prikaz datuma i mjeseca, kao i dodatne vremenske zone u 24-satnom formatu te sati, minuta i sekundi.

Oyster Perpetual GMT-Master

Model GMT-Master II dostupan je ove godine u dvije nove verzije: žutom Rolesoru i 18-karatnom žutom zlatu, s umetkom prstena Cerachrom u sivoj i crnoj keramici, što je potpuno nova kombinacija boja. Dvije nove verzije Oyster Perpetual GMT-Master II koje signaliziraju povratak 18-karatnog žutog zlata modelu. Prva je žuta verzija Rolesora, odnosno kombinacija čelika Oystersteel i žutog zlata, dok je druga u potpunosti izrađena od ovog plemenitog metala.

Oyster Perpetual GMT-Master II

Obje verzije krasi dvobojni, 24-satni graduirani monoblok umetak prstena Cerachrom u novoj, sivoj nijansi i crnoj keramici. Na brojčaniku je naziv “GMT-Master II” u puderasto žutoj boji. Ove nove verzije postavljene su na narukvicu Jubilee, opremljenu kopčom Oysterlock i udobnom produžnom vezomEasylink.

Oyster Perpetual GMT-Master II

Nove verzije GMT-Master II pokreće kalibar 3285, mehanizam koji je na čelu tehnologije izrade satova, što mu omogućuje prikaz datuma i dodatne vremenske zone u 24-satnom formatu, kao i sate, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual GMT-Master II nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Oyster Perpetual Explorer 40

Asortiman Explorera proširen je dolaskom novog modela promjera 40 mm. Nudeći poboljšanu čitljivost, ovaj sat nosi sve kvalitete koje su Explorer, jedan od prvih profesionalnih satova marke, učinile referencom tijekom desetljeća postojanja. Jednostavan, robustan i otporan na koroziju, novi Explorer 40 izrađen je od čelika Oystersteel, Rolexove legure

Oyster Perpetual Explorer 40

Explorer 40, kao i Explorer 36, vjerni su izvornom modelu lansiranom 1953. nakon prvog uspješnog osvajanja vrha Mount Everesta. Crni lakirani brojčanik nosi brojke 3, 6 i 9, zajedno s profesionalnim kazaljkama, a sve je čvrsto povezano s identitetom ovog sata koji utjelovljuje duh avanture i ustrajnosti.

Oyster Perpetual Explorer 40

Izrađen od čelika Oystersteel i postavljen na narukvicu Oyster, Explorer 40 nudi izvrsnu čitljivost u svim okolnostima, zahvaljujući svom Chromalight zaslonu koji emitira dugotrajni plavi sjaj u tamnim uvjetima, a na dnevnom svjetlu je uočljiv zbog svoje posebno svijetle bijele nijanse.

Oyster Perpetual Explorer 40

Explorer 40 opremljen je kalibrom 3230, mehanizmom koji je na čelu tehnologije izrade satova, koji pruža bitne funkcije – sate, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Explorer 40 nosi Superlativni kronometarski certifikat, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Oyster Perpetual

Vibrantna kreacija pršti bojama, vitalnošću i pozitivom – novi lakirani brojčanik Oyster Perpetual od 31 mm, 36 mm i 41 mm prošaran je raznobojnim mjehurićima koji radosno spajaju pet nijansi uvedenih u asortiman 2020. godine.

Oyster Perpetual 36

Rolex donosi novi ukras brojčanika za svoju liniju Oyster Perpetual, prepoznatljivu po svojim čistim linijama i univerzalnoj eleganciji. Nazvan “Celebration”, ovaj potpuno novi motiv dostupan je za Oyster Perpetual 31, Oyster Perpetual 36 i Oyster Perpetual 41. Sastavljen od mjehurića različitih veličina obrubljenih crnom, objedinjuje žive boje lakiranih brojčanika predstavljenih 2020. godine – ružičastu , tirkizno plavu, žutu, koraljno crvenu i zelenu.

Oyster Perpetual 41

Oyster Perpetual 31 opremljen je kalibrom 2232, dok su Oyster Perpetual 36 i Oyster Perpetual 41 opremljeni kalibrom 3230. Ova dva mehanizma na čelu tehnologije izrade satova pružaju bitne funkcije – sate, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, ovi modeli Oyster Perpetual nose certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Novi Day-Date 36 otkriva brojčanike izrađene od ukrasnog kamena u svjetlucavim tonovima koji dočaravaju atmosferu mediteranske obale. Rolex je predstavio čak tri nove verzije Oyster Perpetual Day-Date 36 sa sjajnim brojčanicima od ukrasnog kamena ukrašenim dijamantnim satnim i rimskim VI i IX oznaka.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Izrađena u 18-karatnom Everose zlatu, prva varijanta predstavljena je s brojčanikom od zelenog aventurina, kamena s fino kristaliziranom površinom. Drugi je izrađen u18-karatnom žutom zlatu, a brojčanik mu je izrezan od karneola, kamena narančaste boje kojeg karakteriziraju linije različitih oblika i veličina koje tvore vještu kameju uzoraka. Treći, u 18-karatnom bijelom zlatu, ima tirkizni brojčanik s teksturom prirodnih žila. Sva tri su obdarena prstenom s 52 dijamanta briljantnog reza i ugrađenim na legendarnu narukvicu President s elegantnom skrivenom kopčom Crownclaps.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Nove verzije Day-Date 36 opremljene su kalibrom 3255, mehanizmom koji je predvodnik urarske tehnologije, koji im omogućuje prikaz dana i datuma, kao i sati, minuta i sekundi. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Day-Date 36 nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Oyster Perpetual Day-Date 36

S ovim verzijama Day-Date 36, Rolex donosi neočekivani kreativni zaokret u jedan od svojih kultnih modela. Prikazujući novu emociju svaki dan, sat unosi element spontanosti u svakodnevni život korisnika i omogućuje im da očitavanje vremena ulože u svoje promjenjivo raspoloženje.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Rolex predstavlja tri nove varijante svojih Oyster Perpetual Day-Date 36, punih radosti i energije. Izrađeni u 18-karatnom žutom, bijelom ili Everose zlatu, ovi satovi imaju originalno lice. Umjesto da prikazuje dan u tjednu, otvor blende u obliku luka na 12 sati prikazuje inspirativnu ključnu riječ na engleskom – “sretan”, “vječnost”, “zahvalnost”, “mir”, “vjera”, “ljubav” i “nada”. Prozorčić svakodnevno otkriva neki od 31 ekskluzivnog emojija umjesto datuma. U cijelosti izrađen korištenjem champlevé emajliranja, brojčanik je upečatljiv zbog dubine i intenziteta svojih blistavih boja i ukrasa. Tirkizno plavi, crveni, fuksija, narančasti, zeleni i žuti komadi pristaju zajedno na jednobojnu pozadinu, a svaki predstavlja jedan od ključnih trenutaka u životu. Sate obilježava 10 safira baguette reza u šest različitih nijansi postavljenih prema glavnoj boji brojčanika, koja je tirkizno plava na verzijama u 18-karatnom žutom zlatu i 18-karatnom bijelom zlatu te narančasta na satu u 18-karatnom Everose zlatu.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Nove verzije Day-Date 36 opremljene su kalibrom 3255, mehanizmom koji je na čelu tehnologije izrade satova, što im omogućuje prikaz posebne ključne riječi svaki dan u tjednu i pojedinačni emoji svakog dana u mjesecu, kao i sati, minute i sekunde. Kao i svi Rolex satovi, Oyster Perpetual Day-Date 36 nosi certifikat Superlative Chronometer, koji osigurava izvrsne performanse na zapešću.

Svi Rolex noviteti bit će dostupni u butiku Mamić 1970, a za više informacija o modelima možete se obratiti njihovim stručnjacima.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0