Apple je na svom godišnjem proljetnom događaju predstavio nove uređaje. Radi se o novom iPhoneu SE i manjem iPadu Pro. Novost je i da se cijena Apple Watcha spustila na 300$ i dodane su nove verzije remena kako bi se potakla prodaja ovog gadgeta.

iPhone SE

Novi iPhone SE veličinom od 4 incha odgovara iPhone 5 modelu, ali po performansama je kao iPhone 6S. Ima poboljšanu kameru od 12 megapixela te iSight s dual-tone flashem i mogućnost snimanja Live Photos i 4K videa.

Kada se uspoređuje s iPhoneom 5S, SE je nešto bolji: ima bržu LTE vezu, brži Wi-Fi (802.11ac), trajniju bateriju, te nove mikrofone.

iphone

Osim u crnoj i bijeloj, iPhone SE bit će dostupan i u zlatnoj te rozo-zlatnoj boji. Početna cijena je 399$ za 16GB model, a penje se do 499$ za model koji ima 64GB memorije

 

iPad Pro

I novi iPad pro se vraća na stare dimenzije od 9,7 incha, što je veličina iPada i iPad Aira. Nova verzija fokusirana je na profesionalce, podržava Apple Pencil i ima ekran prilagodljiv svjetlosti zahvaljujući kojem se prikazuju realne boje i smanjuje se refleksija.


ipad

Model od 32GB ima cijenu od 600$, dok najveći od 256GB dođe 900$.