Pramenovi koji će vladati 2022. godine

Za razliku od prethodnih, ova i prošla godina, u fokus su stavile low maintenance frizure koje možemo i sami kod kuće održavati. U međuvremenu smo opet počeli posjećivati frizerske salone, međutim što se kose tiče, i dalje se nosi prirodno – ili barem ono koje nalikuje na to. Kad je riječ o frizurama, najtraženije su one najjednostavnije za stiliziranje, koje će uvijek izgledati dobro, bez obzira na to jesu li nastale u vašoj kupaonici ili ste se prepustili rukama profesionalaca.

Vjerovali ili ne, trend prirodnosti vrijedi i kad su boje za kosu u pitanju. Kako, pitate se? Pa, najveći trend iduće godine bit će takozvani playground highlights, odnosno pramenovi koji su vam u djetinjstvu nastajali prirodno, od sunca, tijekom sati i sati provedenih u igri na zraku. To znači da će se frizeri morati rekreirati boju kose koju ste imali u djetinjstvu, kada bi vam kosa posvijetlila od sunca, a ona će biti drugačija za svakoga.

Upravo se u tome krije i ključ popularnosti ovog trenda – ova nijansa vam ne može loše pristajati, jer se boja pramenova prilagođava vašoj kosi i pigmentu. Trik je samo dijelove kose koje bi sunce prirodno dotaknulo posvijetliti za dvije nijanse (ili više, ovisno o tome kako je vaša kosa inače reagirala na sunce), a ova tehnika se jednako može koristiti na plavušama, kao i na brinetama, crnkama i crvenokosima.

Pramenovi koji su suptilni i izgledaju prirodno će kosi dati dimenziju, a vašem licu dozu svježine. Uza sve, sačuvat će vašu kosu od pretjeranog tretiranja jer će se nanositi od tjemena pa sve do vrhova, ali samo na vlasi koje se nalaze na površini, dok će one ispod ostati u potpunosti prirodne.

Pramenovi kao u djetinjstvu bit će jedan od najvećih trendova u kosi iduće godine, a s obzirom na činjenice da odlično izgledaju i pristaju baš svima, vjerujemo kako se će dugo i zadržati među it bojama za kosu.

Fotografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0