Dyson Straightener Credit: Dyson

Poznati Dyson lansirao revolucionarnu peglu koja obećava 50% manje oštećenja kose

Nakon što je prošlih godina Dyson predstavio Supersonic fen za kosu, kojeg možemo vidjeti u ruci svakog poznatog frizera, te Air Wrap Styler, uređaj koji omogućuje izgled profesionalno isfenirane kose, na red je došla pegla za kosu. Ovo je prvi Dysonov proizvod koji se ne oslanja na strujanje zraka pri postizanju frizure, već na ploče koje se zagrijavaju, u što je Dyson uložio sedam godina istraživanja i preko 600 sati isprobavanja pegle, kako bi mogli obećati 50% manje oštećenja kose.

 

Najvažnija stavka Corralea definitivno su ploče – prva velika inovacija u peglanju kose od 2002. godine kada su predstavljene keramičke ploče. Zahvaljujući Dysonovim fleksibilnim pločama od legure mangana i bakra, omogućena je kontrola topline. Ploče se modeliraju kako bi što bolje prijanjale kosi i jednakim intenzitetom obuhvaćale cijeli pramen kose, te kako bi samo jednim potezom po dužini kose dobili savršeno ispeglani rezultat.


Corrale ima tri opcije za toplinu: 165, 185 i 210 stupnjeva kako bi svi tipovi kose bili zadovoljeni, a temperatura ploče regulirana je 100 puta u jednoj sekundi, da bi se smanjilo oštećenje kose i osigurala uspješnost peglanja iz prvog poteza.

Dizajn Corralea je jednostavan, uređaj je lagan, i ono što je super praktično – bežičan je. S punjenjem od samo 70 minuta imate 30 minuta bežičnog korištenja uređaja, kojeg ako želite, možete koristiti i s kabelom – uređaj će sa ili bez kabela jednako zagrijavati. Corrale koristi litij-ion bateriju, koju kada putujete možete staviti u airplane mode, kako ne bi imali problema s nošenjem baterije u ručnoj prtljazi.
Kabel je magnetičan, baš kao i kod starijih modela Apple računala, a uređaj je dostupan u dvije kombinacije boja: crnoj ili srebrnoj s prepoznatljivim rozim akcentima.

Zbog zaobljenog izgleda, Corrale možete koristiti i za kreiranje valova u kosi kao i za stvaranje lokni i kovrča.
Cijena mu je vrtoglavih £399 čime ovaj uređaj poprilično odskače od konkurencije, no ako svakodnevno peglate kosu, sigurno je riječ o dobroj investiciji.