Power couple: Lejla i Tarik Filipović iskreno o izgledu, godinama i skladnom odnosu

Da nema samo Hollywood svoje “power couples” potvrđuju Lejla i Tarik Filipović, koji u skladnom bračnom i obiteljskom, a ponekad i poslovnom odnosu, uživaju već 15 godina. Bivša Miss Hrvatske i glumac ne kriju da jedno drugo obožavaju – iznutra i izvana, a mnoge zanima tajna njihovog uspješnog braka i odnosa koji je pravi primjer međusobnog obožavanja i poštivanja, ali i kako uspijevaju tako dobro izgledati sve ove godine tijekom kojih su na sceni.

S obzirom na to da su pod povećalom javnosti posebnu pažnju posvećuju izgledu, odnosno njegi kože i kose, no bez obzira na tu činjenicu, nemaju strah od starenja. Skladni u mišljenjima, stavovima i odnosu prema sebi, Lejla i Tarik u intervjuu su nam otkrili kako brak održavaju harmoničnim, što najviše vole jedno na drugom i savjetuju li jedno drugo kad je u pitanju izgled te kako se u tim trenucima nose s kritikom.

Ne moramo vas posebno predstavljati čitateljima jer većina zna tko ste, no kada biste jednom rečenicom morali predstaviti jedan drugoga, koja bi to bila?

Tarik Filipović: Poslužit ću se rečenicom jednom mog prijatelja, redatelja koji je Lejlu opisao “ona ne hoda, ona lebdi”…

Lejla Filipović: Tarik je cijeli kao i njegov predivni bas-bariton…

Lejla i Tarik Filipović
Vjerujemo da ste puno puta čuli to pitanje, odnosno kompliment da ste “power couple”, no moramo vas pitati, koje su tri ključne stvari za ovako dobar odnos poput vašeg?

TF: Možemo ponuditi odgovor tri plus jedan, a to su ljubav, poštovanje, razumijevanje… I sveta riječ – kompromis. Jedini problem kompatibilnim parovima je taj da im zajedničko vrijeme, kao i nama, jako brzo prolazi.

S obzirom na to da ste zajedno već dugi niz godina, koje su vam najslađe promjene koje jedan na drugom primijetite, a da su došle s godinama?

LF: Oboje smo jedno drugom ljepši s godinama, nego nekada prije dok se nismo poznavali. Ja volim Tarikove sijede, a Tarik moju “patinu zrelosti” koja me, kako on kaže, čini još ljepšom.

 

A sada potpuno iskreno, bojite li se ičega što dolazi sa starenjem?

LF: Svaka godina nosi neku svoju ljepotu. Uživam u svakom danu i strahujem samo od bolesti jer zdrav čovjek ima sve.

TF: Najdemokratičnija stvar na svijetu je ta što svi starimo. A stariti dostojanstveno je nešto najljepše.

Industrije u kojima obje radite često nameću nerealne i neodržive standarde ljepote, kako se oboje nosite s time te dajete li si međusobno neke savjete?

LF: Ne “robujemo” nikakvim standardima, ženska njega je puno zahtjevnija pa je Tarik tu privilegiran, ali ne pretjerujem u niti jednom segmentu.

TF: Lejla meni daje više savjeta, a ono što sam radio i prije je održavanje lica i tijela zbog prirode posla kojim se bavim. Kazališna i filmska šminka ostavljaju traga, a u kostim za predstavu koju igramo, primjerice, pet godina bih trebao ući bez problema.

Kao redakcija i medij uvijek zagovaramo prirodnu ljepotu, no smatramo da postoje mnogi neinvazivni tretmani i proizvodi koji mogu očuvati zdravlje kože i kose – koji su vama omiljeni?

TF: Učvršćivanje kože putem radio valova i mezoterapija.

LF: Što se tiče njege lica tu je omiljeni trio kemijski piling, mikrodermoabrazija i mezoterapija. Kad je kosa u pitanju, Kérastase Fusio Dose personalizirani tretman je nešto što redovito obavljam za ljepši izgled vlasi.

Kad je u pitanju fizički izgled, što najviše volite jedan kod drugoga?

LF: Profinjenost i muževnost.

TF: Profinjenost i ženstvenost.

U svojim ste ulogama – Lejla kao model, a Tarik kao glumac i TV voditelj, proveli puno vremena na šminkerskom stolcu i na frizuri. Koji su najvrjedniji savjeti za njegu kose i kože koje ste dobili od profesionalaca?

TF: I za kožu i za kosu – manje stresa, više sna…

LF: Sjajna stvar koju smo nedavno odradili je procjena kose i vlasišta nakon kojeg su nam Kérastase stručnjaci odredili pravilnu njegu za naša stanja i tipove kose. Moram priznati i da su mi profesionalci skrenuli pozornost na važnost SPF-a, i za kožu i za kosu, pa odnedavno koristim i Kérastase Soleil liniju za zaštitu kose ljeti. Kad je u pitanju njega kože za sva pitanja i nedoumice se obraćamo našoj dermatologinjii. A kroz brojna snimanja i druženja s vizažistima sam upijala razne trikove i neke od njih nastojim nekad manje, a nekad više uspješno, i primijeniti.

U današnje vrijeme posljedice stresa se dosta često i odražavaju fizički, poput gubitka kose ili lošeg sna? Događa li se to i vama, ako da, imate li neke svoje trikove za to?

TF: Nedavno sam otkrio novu, inovativnu liniju za muškarce Kérastase Genesis Homme pa nemam problema s punoćom kose, na sreću, iako se brojni muškarci suočavaju s pojačanim opadanjem kose.

Vodite skladan obiteljski život, no ponekad i radite zajedno. Kako se slažete poslovno?

LF: Rijetko radimo zajedno ali kada radimo slažemo se kao i u privatnom životu.

Kada je u pitanju beauty industrija, kako birate brendove i proizvode koje koristite? Postoji li nešto što vam je bitno?

LF: Bitno mi je da su proizvodi kvalitetni kako bi mogla biti vjerna istoj rutini njege kože i kose godinama. Učinkovitost, brzina i jednostavnost korištenja također cijenim, zato mi je jedan od omiljenih beauty rituala ranije spomenuti Kérastase Fusio Dose tretman kojeg moj frizer personalizira za moju kosu, a traje samo nekoliko minuta. Kao i u drugim segmentima života, tako i u segmentu njege lica i kose, godinama skupljamo iskustva i znamo koga pitati, komu se obratiti, što koristiti…

Kako brinite o svojem fizičkom (i psihičkom) zdravlju?

TF: Duge šetnje, izbalansirana prehrana, povremena kratka putovanja, dobra knjiga i zajednička serija.

Savjetujete li jedno drugo kad je u pitanju izgled?

TF: Više Lejla mene – uvijek pripazi da je sve tip top, frizura na mjestu… Kada me pita sviđa li mi se kombinacija koju je odjenula rijetko kada imam primjedbu, a kada je imam dobijem odgovor – “a što sam te uopće pitala”.

“Kradete” li jedno drugom proizvode iz kozmetičke torbice?

TF: Preko Lejle, odnosno njezine kozmetičke torbice, sam i saznao za Genesis liniju koju sad i sam koristim.

Tko se dulje sprema i kome je potrebno više vremena u kupaonici?

LF: Definitivno meni, Tarik se spremi brzo, kao i većina muškaraca. Meni treba puno više vremena za nanijeti raznorazne proizvode što za lice, kosu i tijelo.

TF: Upravo ste čuli razlog zbog kojeg ponekad kasnimo kad idemo zajedno.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Bojan Zibar

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0