Ponovno su poskupjele Chanel torbice, neki popularni modeli imaju cijenu od oko 10 tisuća eura

Čini se kako francuska modna kuća Chanel ne planira uskoro prestati podizati cijene klasičnih, ali i svih drugih modela, koji su se opako približili iznosima koji se izdvajaju za Hermès Birkin torbu. Unatoč tome što su od 2020. godine svakih nekoliko mjeseci povisivali cijene modela Chanel Flap, Boy, 19 i Coco Handle torbica, čini se kako su procjenili da imaju prostora da to učine ponovno pa su cijene od danas u Europi narasle za 5 do 10 posto. Obožavateljice Chanela u Sjedinjenim Američkim Državam su, pak, prošle puno gore jer je cijena klasičnih modela narasla za oko 16 posto, odnosno oko 1400 američkih dolara po modelu.

@emilisindlev

Ovim su povećanjem cijene u Sjedinjenim Američkim Državama prešle granicu od 10 tisuća dolara, što znači da Chanel Flap Medium i Jumbo model imaju gotovo istu cijenu kao i Hermès Birkin 25 model izrađen od Togo kože. Jasno je da Chanel želi spriječiti cirkuliranje velikog broja njihovih torbica po ulici i zadržati njihovu ekskluzivnost, zbog čega podižu cijene, no cijena i dalje treba opravdavati kvalitetu. U slučaju Hermèsa to je ostalo tako, dok kvaliteta izrade i materijala od kojih su izrađene, prema mnogima, u Chanelu pada.

@lenaterlutter

Tako će brojne žene, koje nemaju neograničena sredstava za trošenje na luksuzne torbe, radije odabrati Hermès Birkin modele, koji ne samo da drže cijenu na re-sale tržištu, već su i praktični neuništivi. Hoće li strategija Chanela upaliti ili će doći do pada kupnje, potražnje, pa i pada vrijednosti njihovih torbica na second hand tržištu, saznat ćemo kroz nekoliko mjeseci ili godina, iako se po redovim ispred njihovih butika čini kako se nije puno toga promijenilo od početka učestalih povećanja cijena.

@sofiaruutu nosi Chanel Flap model s ručkom

Ako želite nositi Chanel Flap torbicu za Small model morat ćete po novom izdvojiti 9300 eura – što je povećanje cijene za ovu popularnu torbicu za 10 posto, dok ćete za Medium morati izdvojiti 9700 eura. Cijena Chanel Flap modela s ručkom u manjoj varijanti sad iznosi 5150 eura, u velikoj 6150 eur, a u maxi 6650 eura.

Chanel 2.55 Maxi model

Cijena Chanel 2.55 modela u mini varijanti iznosi 4700 eur, u standardnoj veličini 9700 eura, dok u Large verziji iznosi 10500 eura, čime je to postao najskuplji Chanel model. Za Chanel Boy model morat ćete izdvojiti 6350 eura, dok mala i mini verzija te torbice imaju cijenu od 5750, odnosno 5650 eura. Cijena popularnog Chanel 19 modela sada iznosi 6100 eura, 19 Large modela 6700 eura, dok 19 Maxi ima cijenu od 7350 eura.

Fotografije: Chanel, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0