prizori iz bračnog života

Pogledali smo emotivnu seriju “Prizori iz bračnog života”, evo što možete očekivati!

Ove jeseni na HBO stiže nova serija “Prizori iz bračnog života”, adaptacija švedskog klasika Ingmara Bergmana iz 1973. s Oscarom Isaacom i Jessicom Chastain u glavnim ulogama. Serija prikazuje kompleksnost odnosa, braka i razvoda u pet nastavaka, a mi smo je imali priliku pogledati.

“Prizori iz bračnog života” počinju prikazom Mire i Jonathana u intervjuu u sklopu istraživanja uspješnosti monogamnih brakova i na prvu djeluju kao savršen i skladan par.

Mira (Chastain) je samouvjerena, ambiciozna direktorica u velikoj tehnološkoj kompaniji koja donosi većinu prihoda, a Jonathan (Isaac) je profesor filozofije koji je više posvećen odgoju njihove kćeri.

Iako ova kombinacija uloga na prvu djeluje savršeno raspoređena, u pozadini odnosa kriju se neispunjenost i nezadovoljstvo koji su, zapravo, tema serije i pokretač radnje. Isprva promatramo njihovu svakodnevicu u skladu, normalan život koji parovi vode i situacije koje prolaze, no gledatelj cijelo vrijeme ima dojam da Mira nešto krije. Već u drugoj epizodi radnja serije se potpuno okrene kada nakon povratka sa službenog puta, Mira donosi odluku koja će promjeniti njihove živote i odnos preko noći.

Tijekom cijele serije, radnja prikazuje složenost Jonathana i Mire kao pojedinaca, ali i kao para, koji na neki čudan način postoji čak i kad nisu zajedno. Od savršenog braka do razvoda i potpune promjene života, radnja serije nas vodi kroz iznimno malo likova i prostora, a puno dijaloga.

Kroz čitavu seriju pratimo razgovore Mire i Jonathana, uglavnom u njihovoj zajedničkoj kući, s rijetkom pojavom drugih likova. Epizode koje traju otprilike sat vremena obično prikazuju jednu scenu, jedan razgovor, s većim vremenskim razmacima između epizoda. Iako na prvu može djelovati kao podloga za dosadu, Chastain i Isaac su dovoljno jaki glumci, a likovi dovoljno zanimljivi, da nas na kraju svake epizode zanima što slijedi i kakav će nas prizor dočekati.

Zanimljivo je da na početku svake epizode možemo vidjeti ekipu na setu kako se sprema za početak snimanja, sa strogim epidemiološkim mjerama, s maskama na licima i ograničenim brojem ljudi. Ovo dodatno daje na značaju činjenici da dvoje ljudi nosi radnju serije, a daje i pandemijski pečat u filmskoj industriji.

Posljednjih sezona HBO je ponudio nekoliko odličnih serija poput “Sloma” ili “Mare iz Eastowna”, a vjerujemo da će i ova radikalno iskrena serija koja omogućuje publici da prisluškuje privatno razgovore između dvoje ljudi, naići na odlične reakcije publike.

Scenarist, režiser i izvršni producent serije je Hagai Levi (“Na terapiji”, “Naši dečki”, “Preljub”). Ostali izvršni producenti su Michael Ellenberg, Lars Blomgren, Amy Herzog, ujedno i koautorica prve i pete epizode, te Jessica Chastain, Oscar Isaac, Daniel Bergman i M. Blair Breard. Premijera serije održat će se u sklopu filmskog festivala u Veneciji, a na HBO stiže 13. rujna. Do tad, možete pogledati trailer za seriju!

Fotografije: HBO

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0