Mare iz Easttowna je uzbudljiva nova serija na koju smo se navukli

“Mare iz Easttowna” jedna je od najiščekivanijih HBO serija u ovoj godini. Riječ je o novoj, limitiranoj seriji iz HBO MAX radionice od sedam nastavaka s Kate Winslet u glavnoj ulozi.

Dobitnica Oscara, Emmyja i Zlatnog globusa Kate Winslet tumači ulogu Mare Sheehan, detektivke iz gradića u Pennsylvaniji koja istražuje lokalno ubojstvo dok se život oko nje raspada. “Mare iz Easttowna” govori o mračnoj strani blisko povezane zajednice i istražuje na koje sve načine obitelj i prošle tragedije mogu odrediti sadašnjost.

U središtu radnje je detektivka Sheehan koja radi na rješavanju slučaja ubojstva tinejdžerke te nastoji s istragom pomiriti privatni život koji se počne naglo raspadati kako ona preuzme slučaj. Iako je na prvu fokus na samoj istrazi, glavna priča se ponajviše fokusira na Sheehan i njezin lik koji je obilježen događajima iz srednjoškolskih dana u kojima je bila velika košarkaška zvijezda, preko samoubojstva sina i razvoda od supruga.

Živi s majkom Helen, kćeri tinejdžerkom Siobhan i unukom, malenim Drewom kojeg odgaja nakon sinove smrti. Serija je prepuna likova s teškim pričama, obilježenima mjestom u kojem žive. Gotovo svaki lik u seriji bori se sa svojim životom i skriva tugu u pozadini o kojoj zapravo ništa ne znamo, no istovremeno serija donosi i pokoji dašak humora i zabave.

Upravo kompleksnost likova je ono što gledatelja drži prikovanim za ekran te gotovo uključenim u radnju, a pomaže i odlična glumačka postava. Kate Winslet briljira u ulozi, te joj se predviđa uspjeh serije “Mildred Pierce” za koji je 2011. osvojila Zlatni Globus.

U seriji glume i Julianne Nicholson, u ulozi Lori Ross, Mareine najbolje prijateljice iz djetinjstva, trostruka dobitnica Emmyja Jean Smart, koja igra Mareinu majku Helen, Angourie Rice, kao Mareina kćerka tinejdžerica, Evan Peters, u ulozi detektiva Colina Zabela, koji pomaže Mare s istragom, dobitnik Emmyja Guy Pearce, kao lokalni profesor Richard Ryan te David Denman, koji igra Mareinog bivšeg muža.

Autor i scenarist serije je Brad Ingelsby, koji se vratio u svoju rodnu državu Pennsylvaniju kako bi napisao seriju, a svih sedam epizoda režirao je Craig Zobel poznat po serijama “Оstavljeni” i “Westworld”.

Premijera HBO serije “Mare iz Easttowna” (Mare Of Easttown) zakazana je za 19. travnja na platformi HBO GO-u, a prva epizoda bit će prikazana na HBO kanalu istog dana u 21 sat. Nedavno je predstavljen i trailer za ovu kriminalističku seriju koja je na dobrom putu da postane hit jer smo se mi, već nakon odgledane prve epizode, navukli!

Fotografije: HBO

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0