Podignute frizure idealne su za ljeto!

Stižu dani obilježeni vrućinom pa je frizura koju najčešće biramo – podignuta! Ne postoji ništa ljepše od dugih, njegovanih i raspuštenih uvojaka, ali s povećanim temperaturama i vlagom u zraku, takva frizura jednostavno nije praktična. Podignute frizure tako postaju potreba, iako mnogima nisu prvi izbor, jer kad živa u termometru ode u crveno, zadnje o čemu želimo razmišljati je slijepljena kosa. Zato je podignuta kosa ono što biramo ljeti, a u nastavku otkrijte tri frizure i kako ih stilizirati.

VISOKI REP

Uz messy rep, ove godine popularnost raste i sleek repu, a riječ je o inačici dobro nam poznatog visokog repa. Iako vam se možda čini kako je riječ o običnoj frizuri, upravo u tome je njezina ljepota. Pristaje svakom obliku lica, a uz to stvara prividan facelift, a izrazito je jednostavna za napraviti.

Kosu složite u visoki rep čvrsto je začešljavajući uz tjeme – ako vam je kosa čista i “skliska”, upotrijetbite suhi šampon. Izdvojite jedan pramen iz repa te ga omotajte oko gumice kako biste je sakrili i učvrstite kopčom za kosu. Rep uredno počešljajte i frizura je spremna! Dozu klasike možete postići stiže u obliku repa ukrašenog svilenom maramom – umjesto da gumicu prikrijete pramenom kose, koristite maramu koju možete pustiti da lagano pada.

PLETENICE

Pletenice su hit ljetna frizura svake godine. Na koji god ih način nosile, izgledat će efektno i razigrano. Prednost pletenica je ta što ako malo pripazite na njih, frizuru možete rastegnuti na dva dana, te potpuno zaboraviti na brigu o kosi. Najpopularnije su upletene pletenice s obje strane glave te razdjeljkom na sredini takozvane box pletenice, ali za njima ne zaostaju i one opuštene, spojene na potiljku. I kroz pletenice možete upleti svilenu maramu te im time dati novu dimenziju i dozu sofisticiranosti.

Pletenicu je ljeti najbolje isplesti kada je kosa još vlažna. Osim što će kosa biti jednostavnija za manevriranje, bolje i pravilnije će se napraviti valovi pa ste, kada ih raspletete, dobili još jednu frizuru za večernji izlazak, bez uporabe figara ili uvijača.

NISKA PUNĐA

Punđa je evoluirala u hit frizuru, pogotovo ona neuredna. Opuštena i jednostavna za napraviti, jedino što će zahtijevati je dobra gumica za kosu i nekoliko ukosnica. Naravno, punđa može biti potpuno sleek, damska i uglađena, ali ljeto podnosi messy izgled kose i opuštenu nesavršenost – slobodno izvucite pokoji lepršavi pramen iz nje! Tijekom dana uz sunčane naočale, a navečer uz jarki ruž i statement nakit, ova je frizura idealna za ljeto.

Kroz ovaj tip frizure možete ukomponirati i pletenice upletene s obje strane kose te spojene gumicom u rep umotan u punđu, kao i različite kopče uz pomoć kojih ćete uz malo truda postići maksimalan efekt. Kopče su ove godine veliki hit, baškao i svileni schrunchiji, pa ukomponirate li neki od ovih asesoara u svoju punđu, nema dvojbe da ćete osvojiti svojim izgledom, gdje god se pojavili.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Forografije: Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0