Patek Philippe x Tiffany & Co. Nautilus – posljednja verzija legendarnog sata!

Putem kolekcije sa brendom Supreme, kolaboracijom s umjetnikom Danielom Arshamom i angažiranjem supružnika Beyonce i Jay Z-ja za kampanju, kuća Tiffany & Co. trudi se privući mlađu publiku, ne zanemarujući pritom svoju primarnu ulogu, a to je ona luksuznog brenda nakita. Pa su tako, u suradnji sa švicarskom luksuznom urarskom kućom Patek Phillipe izradili specijalnu verziju sata Nautilus, koja će biti dostupna u ograničenom broju primjeraka.

Otkako je na čelu brenda Tiffany & Co. Alexandre Arnault, svjedočimo rebrandingu kuće, kao i atraktivnim suradnjama među kojima je i ova za 170. obljetnicu postojanja brenda. Popularni Nautilus Ref. 5711 u specijalnom izdanju od nehrđajučeg čelika ima brojčanik u Tiffany plavoj nijansi, a proizvest će se sveukupno 170 komada.

Da bi satovi iz ove suradnje bili još poželjniji Thierry Stern, predsjednik brenda Patek Phillipe, otkrio je da svaki sat krije neku tajnu, koja se može otkriti tek nakon kupnje. Sat će biti dostupan za kupnju od subote po cijeni od 53 tisuće američkih dolara, a procjenjuje se da će mu cijena i višestruko narasti u vrijednosti poslije kupnje te da će se potom moći prodati po cijeni većoj za 10 puta. No, ipak je riječ o specijalnom komadu koji će privući pažnju kolekcionara te su male šanse da se nakon kupnje Patek Philippe x Tiffany & Co. Nautilus ponovno nađe na tržištu.

Uza sve, treba naglasiti i činjenicu da su ovo posljednji modeli sata Nautilus Ref. 5711 ikad izrađeni te da je to kraj jedne ere za brend Patek Philippe. Naime, početkom godine je Stern izazvao stampedo s najavom da se Nautilus Ref. 5711 više neće proizvoditi, a riječ je o satu koji je najsličniji originalnom modelu iz 1976. godine. Iako su već postojale podugačke liste čekanja za model, ova ja izjava izazvala porast vrijednosti sata te su cijene i već nošenih satova prelazile iznos od 100 tisuća dolara.

Prvi iz ove posebne kolekcije prodat će se putem aukcije, dok će ostalih 169 biti dostupni za kupnju u buticima luksuzne kuće Tiffany & Co. Posljednja iteracija Nautilus Ref. 5771 tako će biti dostupna s brojčanikom u pastelnoj boji, koja radi kontrast “strogom” izgledu čelika.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0