Ovo su izložbe u Zagrebu koje stvarno vrijedi pogledati!

Obožavamo dobre izložbe, a s dolaskom proljeća u grad često stižu i zanimljive izložbe. Ove sezone nas očekuju neki stvarno dobri postavi, a odabrali smo tri najzanimljivije izložbe koje trenutno možete pogledati u Zagrebu.

HDLU: “Kopač”

Izložba “Kopač” u HDLU-u traje do 27. ožujka tako da je još kratko stignete pogledati! Likovna izložba Slavka Kopača prikazuje opus hrvatsko-francuskog umjetnika koji pripada vrhunskim dometima domaće i svjetske likovne umjetnosti te je snažno obilježio francusku i europsku likovnu scenu druge polovine 20. stoljeća.

Lokacija: Dom HDLU, Meštrovićev paviljon (Trg žrtava fašizma 16)

Cijena ulaznice: odrasli 55 kuna, učenici, studenti, umirovljenici 40 kuna

Galerija Klovićevi dvori: “Korijeni i krila. Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, 1893.-1903.”

Vlaho Bukovac u Zagrebu je najavljivan kao izložba godine, a 17. veljače u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu otvorena je dugo očekivana i pripremana izložba „Korijeni i krila. Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, 1893.-1903.“. U godini kada obilježavamo stoljeće od umjetnikove smrti, tema izložbe je život i opus nastao u Zagrebu kad Bukovac postaje središnjom ličnošću javnoga kulturnoga života i velikim mentorom mlade generacije likovnih umjetnika. Izložba je otvorena do 22. svibnja.

Lokacija: Galerija Klovićevi dvori (Jezuitski trg 4)

Cijena ulaznice: odrasli 40 kuna, učenici, studenti, umirovljenici 30 kuna

Tehnički muzej Nikole Tesle: “140 godina telefona u Zagrebu”

Povodom 140. obljetnice izgradnje prve telefonske linije i pojave telefona u Zagrebu 1881., u Tehničkom muzeju Nikola Tesla do 24. travnja otvorena je izložba “140 godina telefona u Zagrebu”. Autori izložbe su Goran Rajič, viši kustos Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Vesna Lipovac, viša kustosica HT muzeja, a iz fundusa tih dvaju muzeja odabrani su najreprezentativniji predmeti koji zorno ilustriraju tehnički razvoj telefonije do danas

Lokacija: Tehnički muzej Nikole Tesle, Savska cesta 18

Cijena ulaznice: 25 kn

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: HDLU, Tehnički muzej Nikola Tesla, Klovićevi dvori

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0