Ovo je sastojak koji vam treba u skincare rutini – koža će vam biti zahvalna!

Konstantna potraga za novim sastojcima i proizvodima za njegu lica i kože najčešće se pojavljuje kad temperature padnu ispod dvoznamenkastih vrijednosti. Već je godinama hijaluronska kiselina jedan od najhvaljenijih sastojaka koji pomaže koži da ostane hidratizirana i glatka, čak i zimi, a u posljednje vrijeme sve se više priča i o – ektoinu.

Ektoin je zapravo aminokiselina koju proizvode bakterije – znamo da ne zvuči nimalo privlačno, ali objasnit ćemo. Bakterije, mikroorganizmi i biljke proizvode ovaj sastojak kako bi se zaštitile od uvjeta koji mogu utjecati na njih, kao što su suh zrak i visoka temperatura.

Ektoin stvara zaštitni sloj na kožu, poboljšava njezinu zaštitnu barijeru i elastičnost.

Ovaj sastojak također štiti stanične membrane na licu od kemijskih i fizičkih oštećenja jer smanjuje oksidativni stres i stanične upale. Ektoin će pomoći i u ublažavanju crvenila i iritacija te že štititi kožu od UV zračenja. Može se koristiti i s drugim hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, glicerina i ceramida.

Nadamo se da smo vas uvjerili da vam je ektoin kao sastojak potreban, pogotovo ako se zimi borite sa suhoćom kože i manjkom sjaja na licu. Ako ste upravo u potrazi za hidratantnim serumom ili kremom, u nastavku donosimo listu proizvoda s ektorino, koje ćete htjeti dodati u svoju zimsku beauty rutinu.

Naturium Tranexamic Acid Brightening Treatment (Naturium)
Paula’s Choice Peptide Booster (Superskin.hr)
Skintegra Infrared (Skintegra)
Dermatologica Powerbright Dark Spot Serum (Douglas)
Dr Dennis Gross Fill+Repair Serum (Cult Beauty)
Dr. Jart+ Ceramidin Ectoin-Infused Cream (Notino.hr)
Biossance Squalane + Copper Peptide Serum (Cult Beauty)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest, Notino, Cult Beauty, Naturium, Superskin, Skintegra

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0