Ovo je jedna od najljepših kolekcija brenda IKEA koju ćete vidjeti!

Prošlog tjedna istražili smo novitete omiljenih brendova za uređenje interijera, a IKEA je ovaj tjedan najavila i novu kolekciju Varmblixt u suradnji s umjetnicom i dizajnericom Sabine Marcelis koja je upravo stigla u prodaju u robnoj kući i online. Riječ je o jednoj od najljepših kolaboracija koje je robna kuća dosad imala, a u fokusu su lampe.

Nagrađivana dizajnerica u kolekciji Varmblixt istražuje emotivne efekte rasvjete u domu, a ova se dojmljiva kolekcija sastoji od skulpturnih rasvjetnih tijela i modernih dodataka za dom koji u interijer unose toplinu i pozitivnost. Iako rasvjeta čini glavni dio kolekcije, nisu zanemareni ni ostali komadi poput ogledala, staklenih čaša i tepiha.

Sabine Marcelis

Lampe su jednostavne, no efektne zbog igre svjetla i sjene koju kreiraju, a njihov moderan izgled u skladu je s vladajućim trendom u kojem rasvjeta nije samo funkcionalan komad za prostor, već predstavlja i mini umjetničko djelo koje krasi interijer. Dizajn koji se posebno ističe su zakrivljene lampe izrađene od mat, teksturiranog metala koje se savršeno mogu stopiti s bijelim zidovima koje većina ima kod kuće, a blago reflektiraju svjetlost na njih.

“Tipičan zid kod kuće često je bijele boje, a ja sam željela da se svjetiljka uklopi, tako da se puno više možete istaknutu igra sjene i svjetla”, objašnila je dizajnerica. Otkrila je i kako je posebno uzbuđena vidjeti kako njezinu linijsku lampu sa savijenim linijama ljudi koriste u svojem interijeru. Četiri rasvjetna tijela koje je kreirala zadržat će se u ponudi švedske robne kuće za stalno.

Odabir metala kao materijala nije bio samo stvar estetike i učinkovitosti, već i sakrivanja sofisticiranog sustava montiranja koji je stvorio tim iz robne kuće IKEA. Statement lampe izrađene od stakla, omiljenog materijala u ovoj kolekciji, također privlače pozornost, pogotovo ona koja formom nalikuje krafni, obliku koje Marcelis voli koristiti u svojim radovima.

Komade iz IKEA Varmblixt kolekcije koji su dostupni za kupnju, kao i njihove cijene, možete otkriti na ovom linku, a u nastavku pogledajte još fotografija predivnih komada s potpisom roterdamske dizajnerice.

Staklo se pojavljuje i na stolu, u obliku seta čaša, čiji je dizajn Marcelis osmislila prije desetak godina, da bi tek u kolekcija Varmblixt uspio ugledati svjetlo dana – i postao njezin omiljen komad iz kolaboracije s brendom. U kolekciji Sabine Marcelis i IKEA-e nalazi se sveukupno 20 komada, među kojima su i tepisi u toploj paleti boja.

 

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: IKEA

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0