Ovaj model kaputa bit će apsolutni hit sezone!

Kad su u pitanju kaputi, svake sezone odlučujemo se na one kojima možemo biti vjerni kroz čitavu sezonu, ali i u narednim godinama. Zato izbor najčešće pada na one klasične, minimalističke kapute, koji se po ničemu ne ističu, ali ove sezone high-end modni brendovi predlažu model koji doživljava comeback nakon mnogo godina. Radi se o kaputu pod imenom duffle coat – porijeklo imena dobiva od grada u kojem je nastao prije nekoliko stotina godina. Njegova povijesna priča ove sezone dobiva svoj nastavak jer nam ga jedna od omiljenih talijanskih modnih kuća Prada, predstavlja kao hit za aktualnu sezonu.

Prada

Nakon nekoliko godina izbivanja s modnih lista, duffle model kaputa vraća se i preuzima vodstvo u trendovima outweara ove sezone. Ovaj kaput, prepoznatljiv po svojim džepovima, izraženim rubovima na ramenima i kopčama sastavljenim od trakica od konopa, kožnatih detalja i drvenih kopči, postupno je postao ultra chic kaput zbog svevremenske linije. No, odakle potječe ovaj toliko poželjan model?

Prada

Njegova povijest datira. u 17. stoljeće u Belgiji, u Duffelzandhovenu, gdje se duffel, debela crna vuna, koristila za izradu kaputa koji je morao biti izdržljiv u svim vremenskim prilikama. Kraljevska mornarica njime je opremila svoje mornare 1863. godine i duffle kaput ubrzo je stekao popularnost. U Francuskoj je bio iznimno popularan do šezdesetih godina prošlog stoljeća, a zatim je nestao s modnih lista. Sve do početkom novog milenija kad se gotovo pa stidljivo vratio kao poželjan model.

Massimo Dutti

Tijekom Tjedna mode u Milanu na predstavljanju kolekcija za sezonu jesen/zima 2023. godine, dizajnerski duo brenda Prada, Raf Simmons i Miuccia Prada, najavio je povratak duffle kaputa. Kako bi povratak tog modela dodatno naglasili, odjenuli su Kendall Jenner u taj model – poznato je da dizajneri najslavnije manekenke odijevaju u komade na koje žele staviti fokus. Pistom je prošetala u dugačkom bež kaputu uparenom sa žutim cvjetnim slingback salonkama, popularnom modelu o kojem smo ranije pisali.

Prada

High street brendovi su aktualnim kolekcijama dokazali da se radi o must have komadu ove zime i vjerujemo da će narednih tjedana i mjeseci,  ovaj model kaputa biti još i prisutniji na policama dućama. Odaberite svoj omiljeni primjerak ovog modela prije no što on preplavi ulice, a mi vam u nastavku otkrivamo nama omiljene modele!

Patou
Mango

Lemaire
Massimo Dutti
A.P.C. x J.W. Anderson
Saint Laurent

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Massimo Dutti, Mango, Zara, Net-a-Porter, Prada 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0