Ovaj hotel s rooftop bazenom idealna je baza za istraživanje Lisabona!

Iako se nećemo tako skoro uputiti na morsku obalu i uživati u dužem godišnjem odmoru, uvijek postoji prilika za neko kraće putovanje – city break tijekom produženog vikenda uz pomoć kojeg ćemo lakše preživjeti do ljetnih praznika. Lisabon se nameće kao idealna destinacija s obzirom na vrlo povoljne vremenske prilike, koje već u proljeću nalikuju onim ljetnima. Oduševit će vas i arhitekturom, kulturom i gastronomskom ponudom, ali i predivnim boutique hotelima od kojih mnogi imaju i rooftop barove, terase ili bazene.

Upravo smo takav jedan šarmantan boutique hotel, iz čijeg bazena na vrhu zgrade puca pogled na krovove Lisabona, otkrili na društvenim mrežama. Riječ je o Brown’s Avenue hotelu, smještenom tik do kultne avenija Avenida da Liberdade, udaljenom samo nekoliko minuta od povijesnog središta grada.

Hotel je smješten u zgradi moderne gradnje s minimalističkim detaljima, a u vibratno uređenom interijeru spaja udobnost i luksuz s modernim dizajnom koji savršeno odgovara kozmopolitskoj atmosferi tog dijela grada. Naime, četvrt u kojoj je smješten poznata je po brojnim modnim i luksuznim buticima, kazalištima i gastronomskim doživljajima u kojima su dizajn i glamur glavni junaci.

Uz ranije spomenuti rooftop bazen, hotel je opremljen s 44 chic smještajne jedinice od kojih su 12 apartmani, restoranom te knjižnicom u kojoj možete pronaći mir od gradske vreve uz čašu ukusnog pića. No, iako je interijer iznimno privlačan, pažnju privlači eksterijer, odnosno terasa ukrašena traventinom, vintage suncobranima, prugastim ležaljkama i brojnim kaktusima.

Glamur, povijest i suvremeni touch isprepliću se u ovom interijeru – tijekom preuređenja hotela otkrivene su ruševine iz doba Rimskog carstva koje su konstrukciji hotela dali dašak povijesti. No, to se ne može naslutiti iz moderne fasade ili, pak, interijera koji detaljima poput Marshall Bluetooth zvučnika, Roberts radija, TV-a, Smeg minibara i Nespresso aparata za kavu daju jasnu naznaku da su namijenjeni čovjeku 21. stoljeća.

Iako su u hotelu osigurali da ćete vrijeme htjeti provoditi upravo kod njih, ovaj je smještaj jedna od najboljih pozicija koju ćete pronaći za istraživanje grada. Prilikom bookiranja moći ćete birati između četiri vrste soba: Contemporary Standard Small, Historical Standard Mansard, Historical Standard i Historical Superior, čije se veličine kreću od 18 do 24 kvadratna metra te primaju dvije osobe. Ako, pak, uz spavaću sobu želite i veću kupaonicu s kadom, onda predlažemo Contemporary Junior Suite ili, pak, Contemporary Master Suite koji u svoja 47 kvadrata krije i dnevni boravak.

Neovisno o veličini, sve su sobe i apartmani vrhnuski opremljeni pa ćete u svakom dijelu hotela odmarati na razini od pet zvjezdica. Komfor, glamur i suvremene značajke ono su što ovaj hotel izdvaja od drugih, a ako uskoro planirate putovanje u Portugal, više informacija o ovom predivnom hotelu, možete saznati na službenoj stranici.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Browns Hotel Group

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0