Ovaj hotel na plaži na otoku Formenteri idilično je mjesto za odmor

Malen, miran i autentičan otok Formentera, okružen tirkiznim morem, slovi za jednu od najromantičnijih destinacija koja se izdvaja od ostalih na španjolskim Balearima. Za razliku od susjedne Ibize, Formentera je mjesto za idiličan odmor, daleko od buke i tuluma, a može se i pohvaliti time da je priroda na ovom otoku, koji je zaista bogat florom i faunom, ostala gotovo pa netaknuta. Uvale s tirkiznim morem, ribarski gradići, restorani tik uz more i mnogobrojne galerije samo su dio šarma ovog otoka, a u tom se pogledu ističu i hoteli koji se na njemu nalaze.

Ova mediteranska destinacija popularna je zbog poštivanja baštine i autentičnosti te mira zbog čega privlači putnike koji traže ekskluzivno mjesto za uživanje u suncu, kristalno čistom moru te plažama okruženima pješčanim dinama i krošnjama borova. A upravo se između pješčane plaže i borove šume smjestio hotel Teranka.

Boutique hotel dio je grupacije Luxury Hotel Partners, a smješten je na imanju koje krije 35 apartmana i soba u sklopu tri zgrade nedaleko od poznate plaže Migjorn, u jugoistočnom dijelu arhipelaga. Hotel je orijentiran prema plaži, odnosno morskoj pučini, do koje vas dijeli svega nekoliko metara hoda, a iz soba pogled puca i na bazen te gustu borovu šumu koja okružuje hotel.

Pojedini apartmani i sobe imaju i velike terase na kojima gosti mogu uživati u zalasku sunca u privatnosti, a poseban je doživljaj uživati u toj sceni s rooftop terase koja je svim gostima na raspolaganju. Da bi doživljaj bio još bolji na njoj se poslužuju i kokteli i vino te autentični španjolski zalogaji odnosno tapasi ili, pak, ceviche i guacamole.

U koktelima i španjolskim sitnim delicijama može se uživati i u ležaljkama smještenima uz bazen, ali u Garden restoranu s nogama u pijesku na čijem se meniju nalazi i pokoji bliskoistočni te japanski okus. Opuštanje je, također, moguće i u sobama i apartmanima koji su uređeni u minimalističkom stilu te njihovim interijerom dominiraju materijali kao što su svijetlo drvo i lan.

Sve smještajne jedinice su ispunjene svijetlom, a s obzirom na to da je hotel osmislio ljubitelj umjetnosti, zidovi soba i apartmana koji zrače jednostavnom profinjenošću obogaćeni su djelima suvremene umjetnosti. Sobe “Mar” smještene su u zgradi na dva kata koja se nalazi najbliže moru, dok su deluxe sobe i junior suite apartman smješteni u zgradi “Tierra” napravljenoj od autentičnog kamena s otoka, a svaki ima privatnu terasu i mediteranski vrt koji je okružuje. Sobe “Cielo” nalaze se na najvišoj razini hotela i pružaju panoramski pogled na prirodu koja se nalazi oko njega.

U sklopu hotela Teranka nalazi se i wellness centar s teretanom na otvorenom, vođenim satovima joge i meditacije te posebnim tretmanima, kako biste se na odmoru opustili u potpunosti. Baleari su zaista magični, a ako još uvijek razmišljate gdje provesti godišnji odmor izvan Hrvatske, predlažemo da otkrijte Formenteru!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0