Otkrili smo novi kućni tretman protiv pigmentacijskih mrlja – Biologique Recherche μ-Fill PIGM 400

Inspiriran micro-needeling tehnologijom, Biologique Recherche μ-Fill PIGM 400 ispravlja lokalizirane pigmentacijske nepravilnosti u epidermi. Zahvaljujući aktivnim sastojcima za po- svjetljivanje sadržanim u oblogama s mikrostošcima, vidljivo se smanjuje intenzitet pigmentacijske mrlje.

S obzirom na to da je 70 posto pigmentacijskih mrlja epidermalno (nalazi se na gornjem sloju kože), lako je promijeniti njihov izgled ili boju. Najbolje oružje protiv pigmentacijskih mrlja je prevencija. Zato se preporučuje kožu dobro zaštititi od UV zraka, jer je sunce vrlo snažan stimulator melanogeneze i stvaranja slobodnih radikala. Posljedično, tretman pigmentacijskih mrlja zahtijeva ciljano djelovanje na sve aktivne mehanizme koji su uključeni u njihovo nastajanje i vektorizaciju aktivnih sastojaka do melano- cita, u bazalnom sloju epiderme.

Za koga je namijenjen?

Inspiriran micro-needling tehnologijom koja se upotrebljava u estetskoj medicini, μ-Fill PIGM 400 omogućuje ciljano djelovanje na lokalizirane pigmentacijske mrlje. Prekrivene mikrostošcima, ove obloge za jednokratnu upotrebu sastoje se od 100 posto aktivnih sastojaka u čvrstom stanju, među kojima su hijaluronska kiselina, solidificirani antimelanogenički, antiglikacijski i antioksidativni aktivni sastojci.

Nakon nanošenja, potpuno se rastapaju kako bi se oslobodili i proširili aktivni sastojci što bliže melanocitima. Tada oni pomažu u regulaciji sinteze melanina i njegovom prijenosu prema keratinocitima za posvjetljivanje kože na površini. Lokalizirane pigmentacijske mrlje su smanjene. Korišten kao dio jednomjesečne kure, μ-Fill PIGM 400 smanjuje smeđe mrlje na površini kože kako bi ona postala ujednačena i jednolika.

Kako djeluje?

Umjesto upotrebe metalnih mikroiglica, ovi mikrostošci sastoje se od 100 posto solidifuciraih i bezbolnih aktivnih sastojaka. Kada dođu u dodir s kožom, aktivni sastojci se otapaju i potpuno se upijaju. Hijaluronska kiselina djeluje kao vektor ovih aktivnih sastojaka za optimizaciju njihova svojstva.

Antiglikacijsko djelovanje

L-karnozin je peptid poznat po svojem antiglikacijskom i antioksidativnom djelovanju – čuva DNK stanica kože i pomaže ograničiti prekomjernu proizvodnju melanina kako bi se ublažile pigmentacijske mrlje nakon smanjenja sadržaja AGE (engl. Advanced Glycation End products – krajnji proizvodi glikacije) u staničnom mediju.

Antioksidativno djelovanje

Vitamin C će svojim snažnim antioksidativnim i fotozaštitnim djelovanjem smanjiti oksidaciju proteina odgovornih za sintezu lipofuscina. Isto tako ublažit će pigmentacijske mrlje te inhibirati tirozinazu za pojačano djelovanje na posvjetljivanju.

Djelovanje protiv melanogeneze

Heksilresorcinol je ester sintetiziran iz heksil alkohola i laurinske kiseline, pomaže inhibirati ekspresiju tirozinaze i tako ograničiti proces melanogeneze. Djeluje antioksidativno za zaštitu stanica i kontrolu proizvodnje melanina izazvane oksidativnim stresom, smanjuje veličinu i intenzitet pigmentacijskih mrlja te posvjetljuje i ujednačava kožu. Niacinamid (vitamin B3 ili PP) djeluje na sintezu lipida i proteina te pomaže u inhibiciji prijenosa melanosoma u keratinocite, posvjetljuje i pomaže u zaštiti kože od oksidativnog stresa. Traneksamična kiselina ograničava reakcije koje pokreću proizvodnju melanina te smanjuje sintezu melanina za ublažavanje pigmentacijskih mrlja i prevenira njihovo stvaranje.

Koji su benefiti?

Mikrostožaste obloge μ-Fill PIGM 400 pružaju višestruke prednosti: posvjetljuju kožu, ograničavaju melanogenezu, pomažu u regulaciji razine melanina u epidermi i ublažavaju pigmentacijske mrlje.

Kako koristiti?

Biologique Recherche μ-Fill PIGM 400 se upotrebljava kao jednomjesečna kura kod kuće, s tri nanošenja tjedno. Poželjno je proizvod nanositi navečer, na očišćenu i suhu kožu. Otvorite vrećicu, uklonite čvrstu prozirnu podlogu i bijeli zaštitni film. Pritisnite stranu pokrivenu mikrostošcima na mrlju koju treba tretirati. Oblog lagano utapkajte vrhovima prstiju tako da potpuno prianja. Ostavite da djeluje preko noći ili najmanje tri sata. Uklonite i bacite oblog.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0