Otkrili smo 3 sustainable brenda nakita čiji su nas komadi osvojili

O održivosti u svijetu mode nikada se glasnije nije diskutiralo, a mnogi od nas prilikom kupovine obraćaju pažnju na to kako je proizvodnja pojedinog komada utjecala na okoliš i naš planet. Upoznati su s tom činjenicom i dizajneri odjeće i modnih dodataka te se brojni od njih okreću korištenju recikliranih materijala. Trend je to koji se proširio i kategorijom nakita, a u nastavku možete pronaći 3 sustainable brenda čiji su komadi nas komadi dizajnom osvojili, a ujedno su kreirani poštivajući najviše etičke standarde.

NOOTKA JEWELRY

Krajem 2018. godine Lisa Olsson osnovala je brenda nakita s bazom u Stockholmu te odlučila svoje komade ručno izrađivati od recikliranog srebra. Od tada se nije puno toga promijenilo osim toga da je svojim dizajnom osvojila obožavatelje diljem svijeta te da su se njezini modeli našli na stranicama glossy magazina – najnoviju naslovnicu danskog Ellea krasi upravo njezin nakit. Jednostavnost je upisana u DNA ovog švedskog brenda, a ponuda se temelji na ringovima u nekoliko različitih veličina i finiša te narukvica i ogrlica izrađenih od sitnih ili oversized karika. Nakit se može naručiti u Hrvatsku, neki od najpopularnijih komada su oni s mat finišem, a cijene se kreću od 599 kuna.

RUUSK

Kako biste se osjećali da vam kažemo da se za svaki kupljeni komad nakita ovog brenda zasadi jedno drvo? Nama se to čini kao genijalna inicijativa, a za ideju su zaslužni vlasnica brenda Tania Gnecchi i udruga Tree by Tree Iniciative koja to provodi u djelo. Brend nakita se i na druge načine trudi biti održiv, njihova pakiranja su ekološki prihvatljiva i razgradiva, ne samo da paze na svoj carbon footprint već i dostavnih službi s kojima surađuju, a sav papir i ostaci materijala od nakita se recikliraju. Uz to, za kreiranje predivnog prstenja zbog kojeg na Instagramu broje gotovo 15 tisuća followera koriste drago i poludrago kamenje koje je već korišteno u nekom komadu nakita kojeg ste naslijedili ili dobili, a ne nosite ga. Isto tako, možete im poslati svoj zlatni nakit koji ne koristite, kako bi ga reciklirali, a zauzvrat ćete dobiti poklon bon brenda. Sav se nakit izrađuje ručno i naglasak je na kvaliteti, a ne kvantiteti te dugotrajnosti modela. U ponudi se nalaze i lančići, naušnice te narukvice, međutim kao omiljeni komadi nameću se pečatnjaci s potpisom ovog australskog brenda.

LAURA LOMBARDI

Još jedan brend koji nakit izrađuje od recikliranih materijala je onaj s bazom u New Yorku koji nosi naziv osnivačice Laure Lombardi. Jednostavnost je na cijeni kad su u pitanju modeli ove marke sustainable nakita, a njezin dizajn obožavaju zvijezde poput pjevačice Jorje Smith, modela Emily Ratajkowski i Kendall Jenner i glumice Tracee Ellis Ross. Svaki je komad jedinstven, a ono što ih povezuje su robusni elementi uklopljeni u elegantan i klasičan izgled. Iako je dizajn u prvom planu, ono što ovaj nakit činim posebnim je istraživanje različitih materijala i uklapanje svakodnevnih stvari u nakit. Cijene se kreću od 40 američkih dolara, a najpopularnije su spiralne naušnice.

Fotografije: Nootka, Ruusk, Laura Lombardi

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0