Opet se može putovati luksuznim Orient Expressom, a jedna od postaja je Split!

Najluksuzniji vlak na svijetu – Orient Express, ponovno vozi, i to rutama koje su veoma bliske Hrvatskoj! Naime, najavljeno je da će 2023. godine Orient Express ponovno započeti s putovanjima po Italiji, a La Dolce Vita tura uključivat će šest vlakova koji će prevoziti putnike po više od 14 regija i drugim zemljama.

Odajući počast talijanskom načinu života u 60-im godinama prošlog stoljeća, vlakovi pružat će potpuno novi doživljaj susjedne države. Istraživanje krajolika odvijat će se na ekološki prihvatljiv način, otkrivat će se zaboravljene rute i skriveni dragulji, a sve će biti začinjeno spektakularnom arhitekturom i umjetninama.

Italija će, odnosno Rim, baš kao u zlatno doba Orient Expressa, biti dio rute koja će spajati zapad i istok, od Pariza preko Splita do Istanbula. Da bi putovanje bilo i maksimalno ugodno, a ne samo zanimljivo, pobrinuo se globalni arhitektonski i dizajn studio Dimorestudio koji je zaslužan za interijer vagona, spavaćih kola i restorana. U uređenje su inkorporirali vještinu, dizajn i kreativnost 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a iskustvu s pet zvjezdica pridonijet će i renomirani lokalni i svjetski chefovi i sommelieri. Tako će se moći uživati u fine dining iskustvu, kao i vinima koja su ovjenčana nagradama, a zabavljati će se moći i u lounge baru. Kako gostima ne bi ništa nedostajalo pobrinut će se osoblje koje kreira ad hoc ponude na ekskluzivnim lokacijama prema željama putnika, povezuje ih s bitnim kontaktima u mjestima gdje se staje te omogućava opskrbu na i blizu željezničkih postaja.

Orient Express u 60-im godinama prošlog stoljeća

Prije 150 godina, Georges Nagelmackers pretvorio je san u stvarnost kad je pokrenuo prvi luksuzni Orient Express vlak, a sada će putnici moći na nezaboravan način istraživati sve ljepote Italije, uz jedno posebno stajanje u Rimu. U Vječnom gradu će se 2024. otvoriti prvi Orient Express Hotel Minerva.

Putovanja vlakom su u posljednje dvije godine sve popularnija, a osim što ova avantura odaje počast talijanskom slatkom životu, stilu šezdesetih, kinematografiji, umjetnosti i gastronomiji, promovira i pojam “sporog turizma”. Italija je jedna od prvih država u Europi koja je počela promovirati takav način putovanja i obnavljati svoje željenice, a Orient Express La Dolce Vita samo je šlag na torti. Luksuzno opremljen vlak putnike će prevoziti preko obalnih gradova do planinskih sela, od plaža do vinograda u unutrašnjosti, moći će se posjetiti svjetski poznati muzeji, kao i restorani za koje znaju samo najveći gurmani – od sjevera do juga upoznat ćete kutke Italije skrivene šumama, planinama i jezerima, kao i kulturne centre poput Milana, Firence, Venecije… Putnici će se voziti i uzduž dalmatinske obale jer je zadnja postaja jedne od ruta najavljenih za 2023. godinu – Split.

Grandionzan povratak Orient Expressa, nešto je što željno iščekujemo, a uskoro će na službenim stranicama biti dostupne i informacije o kartama i cijenama. Putovanja vlakom uzbudljiva su avantura, a kad je riječ o najluksuznijem vlaku na svijetu, teško je odoljeti tom izazovu!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Orient Express, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0