Obožavate pletene torbe? Ovu možete nositi čitave godine…

Pletene torbe jedan su od največiih ljetnih trendova u posljednjih nekoliko godina, ali s obzirom na to da su većinom izrađene od rafije ili sličnog materijala, najčešće nakon odrađene ljetne sezone u ormaru čekaju iduću. Ako zaista obožvate pletene torbe i cijenite ručn rad koji stoji iza njih te biste ih voljeli nositi čitave godine, onda smo pronašli nešto što će vam se jako svidjeti.

Zamislite da je umjesto rafije korišten izdržljiviji prirodni materijal poput kože koja je isprepletena, da je vaša torba ručno rađena i to od strane osobe koja se ovim zanatom bavi dugi niz godina što joj, uz upotrebu otporne kože, osigurava dugovječnost. Upravo takve modele na tržište lansira talijanski brend Milaner.

Brend je pokrenuo tim žena koje su željele odati počasti svojim talijanskim korijenima, ali isto tako pokazati i da se luksuzna moda može konzumirati održivije – kroz predstavljanje torbica čiji dizajn, izrada i materijal osiguravaju da ćete ih moći nositi cijeli život. Ono što ih je zbližilo još u srednjoj školi, a danas je jedan od stupova njihovog zajedničkog biznisa je kvalitetan ručni rad koji promiču kroz svoje proizvode. Povezale su se putem čizama koje su ručno bile izrađene kod lokalnog postolara, a danas im je misija povezati obrtnike s modnim markama i kupcima i vratiti modi dozu autentičnosti, tradicije, zanata i održivih praksi.

Upravo zato rade isključivo s talijanskim i francuskim luksuznim obrtnicima koji su cijeli život proveli usavršavajući svoj zanat, a čija su baština i egzistencija ugroženi. Proizvodnja brenda Milaner temelji se na politici izrade po narudžbi, a njihovi svevremenski proizvodi svjedočanstvo su nevjerojatnog bogatstva vještina, tradicije i predanosti.

Jedan od modela na kojem je to najbolje vidljivo je Elena. Riječ je o tote torbi dostupnoj u nekoliko veličina, vrsta kože te finiša kože – možete birati između glatke i brušene, koja odiše elegancijom i čini komad kojeg mogu dijeliti unuka, majka i baka, a svakoj će se savršeno uklopiti u stil.

Torba je izrađena od 100-postotne nappa ili brušene kože, ali postoje i dvije varijante od mekane vachetta kože (koju koristi i Louis Vuitton) koja s vremenom razvija patinu tako da nijedna torba nije ista i s vremenom se mijenja nijansa. Osim u neutralnim nijansama poput boje karamele, bijeloj, crnoj i sivoj, torbice su dostupne i u plavoj, boji crvenog vina i narančastoj.

Uz to, model Elena dostupan je u tri veličine – mini, u koju stanu knjiga i iPad, klasičnoj, koja je bestseller brenda i u koju možete pospremiti i laptop te travel varijanti u koju vam stanu i stvari za teretanu ili, pak, štikle i odjeća za promjenu outfita nakon posla. Svi modeli imaju dovoljno velik pretinac u koji vam stane baš sve potrebno i nepotrebno (koji je podstavljen s pamukom) i zatvaranje na magnet kako bi vaše stvari bile sigurne. Praktičnosti ovog elegantnog modela pridonose i oble ručke koje su ugodne za nošenje u ruci ili na ramenu.

Cijena mini modela iznosi 420, klasičan model stoji 490, dok ćete za travel size varijantu morati izdvojiti 540 eura, dok su modeli od brušene i vachetta kože nešto skuplji. Koji god odabrali, pogriješiti nećete jer je riječ o klasiku kojem ćete zasigurno biti vjerni godinama. Sve modele možete otkriti na službenoj stranici brenda Milaner.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0