Njega nakon kozmetičkog tretmana može produžiti njegov učinak, evo što morate raditi

Način na koji njegujete kožu prije i nakon redovitih tretmana, gotovo je jednako važan kao i sam tretman!

Koži je potrebna različita njega prije i nakon odlaska kozmetičarki, a nekoliko savjeta može vam pomoći u tome kako najbolje iskoristiti odlazak kod kozmetičarke i odabrani tretman lica. Kako kožu pripremiti te kako je njegovati te koje sitne, gotovo neprimjetne promjene u svojoj dnevnoj rutini možete napraviti kako biste pozitivno utjecali na produljenje efekta tretmana, saznajte u nastavku.

Pet dana prije tretmana

Možda zvuči pretjerano razmišljati o preinakama rutine njege kože pet dana prije tretmana, ali, ako vaša uobičajena rutina uključuje retinol ili kiseline za piling, ovo je idealno vrijeme da ih prestanete koristiti. Sastojci u takvim proizvodima  mogu ograničiti djelovanje i učinkovitost tretmana, tako da mala pauza od nanošenja ovih proizvoda osigurava da vaš tretman bude još učinkovitiji! Ako niste sigurni u proizvode koje koristite, nazovite svoju kozmetičarku i posavjetujte se s njom.

Dan tretmana

Na sam dan tretmana, pojednostavnite svoju beauty rutinu! Dovoljno je očistiti lice i koristiti hidratantnu kremu te onu sa zaštitnim faktorom. Ako koristite šminku, nanesite makeup na lice, ali od proizvoda za njegu, ovi ranije navedeni su sasvim dovoljni.

Nakon tretmana

Odmah nakon tretmana lica, pore su svježe očišćene od sebuma i bakterija, pa bi bilo dobro izbjeći nanošenje šminke na lice – to će omogućiti omogućuje svim serumima, eksfolijatorima, maskama i kremama koje je upotrijebila kozmetičarka, da djeluju i pokažu svoj puni učinak. Ovo je i idealno vrijeme da očistite sve svoje beauty blendere, kistove i spužvice kako bi ih mogli čiste koristiti na koži.

Večer nakon tretmana

Očistite i nanesite hidratantnu i umirujuću kremu. Svi proizvodi koje je vaša kozmetičarka koristila kako bi postigla željene rezultate, upravo sada rade i djeluju na koži. Upravo zato, nema potrebe za primjenom bilo kakvih dodatnih sredstava ili eksfolijatora. Promjena jastučnice odličan je način da ograničite broj bakterija koje mogu doći do vaše lijepe, “nove” kože nakon tretmana.

Dan, dva nakon tretmana

Ovo je vrijeme kada je vaša koža još uvijek vrlo svježa zbog postupka intenzivne eksfolijacije ili veće ili manje agresivnosti tretmana, pa pokušajte ne dodirivati lice jer to može izazvati izbijanje prištića i iritaciju. U ovom periodu dobro je izbjegavati dugačko tuširanje, pogotovo vrućom vodom, saune ili vježbanje, jer zagrijavanje kože izaziva znojenje što može izazvati upalu. Ako vam nakon tretmana izbiju prištići, ne dirajte ih jer ćete samo pogoršati situaciju te stvoriti idealnu podlogu za stvaranje novih.

Pet dana nakon tretmana

Ako za vrijeme tretmana na vašem licu nisu korištene nikakve igle, sada možete ponovo početi koristiti kiseline i retinole, osim ako vaša kozmetičarka ne savjetuje drugačije. Nakon bilo kakvog tretmana koji uključuje igle, pričekajte sedam dana kako biste bili sigurni da je koža potpuno zacijeljena i spremna prihvatiti ove proizvode!

Bonus – nanošenje zaštitnog faktora!

Zaštita od sunca trebala bi biti dio obavezne beauty rutine, ali nakon posjeta kozmetičarki posebno je nužna i vaše je lice treba više nego ikad. Kemijski pilinzi kožu čine osjetljivijom na sunce, a “novu”, nježnu i osjetljivu kožu trebat će dodatno očuvati od utjecaja sunčevih zraka.

Koliko često treba ići na tretmane?

Najbolje vrijeme za ponovni tretman lica je onda kada se životni ciklus vaših stanica završava. Taj proces traje između četiri do šest tjedana. Ako imate masnu ili kožu s aknama, koristit će vam češći posjeti kozmetičkom salonu, dok će oni s izrazito osjetljivom kožom ili kožom čija je zaštitna barijera oštećena profitirati od odlaska na tretman svakih šest do osam tjedana.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije:  @helloemmasanders, @juliacourtesof, @shanidarden

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0