Nika Matić otkrila nam je svoja omiljena mjesta u Dubrovniku

Kada putujemo, volimo čuti tips & tricks od insajdera, pogotovo kada je riječ o najljepšim plažama, osamljenim uvalama, restoranima s vrhunskom hranom ili izvrsnim koktelima. I to ne vrijedi samo kada putujemo u inozemstvo, već i kad ljetujemo na hrvatskoj obali. Upravo smo zato Niku Matić, koja je obiteljski vezana uz Dubrovnik te tamo provodi ljeta, tražili da otkrije svoja nova omiljena mjesta u toj it destinaciji na jugu Hrvatske. O prirodnim ljepotama Dubrovnika i okolice te svim znamenitostima koje morate vidjeti nećemo pisati, ali zato u nastavku možete otkriti Nikine preporuke za opuštene trenutke, u kojima se možete prepustiti hedonizmu.

Kupanje

Bowa

Ovo mi je definitivno najdraže mjesto za kupanje i ručak. Riječ je o baru i restoranu smještenom u prekrasnoj uvali na otoku Šipanu, a osim što je divno za kupati se, usluga i hrana su zaista na vrhunskom nivou.

Jutarnja kava

Gradska kavana

Meni omiljeno mjesto za jutarnju kavu – to je tradicija koja se ne preskače, ali i za piće navečer. Gradska kavana ima sigurno najljepšu terasu za popiti piće s prekrasnim pogledom na Stradun. Preporučujem i da otkrijete njihovu ponudu za doručak, neće vas razočarati.

Kokteli s pogledom

Hotel Excelsior

S prekrasne terase hotela možete uživati u pogledu na čitav grad, a zato je ovo mjesto najromantičnije navečer kada Dubrovnik obasjaju sva gradska svjetla. I ponuda na koktel karti je odlična, a nećete požaliti ni ako ovdje dođete popiti kavu tijekom dana!

Večera u gradu

Restoran Bota Šare

Moj omiljeni restoran u starom gradu. Sushi je uvijek odličan, a najviše mi se sviđa to što je terasa malo sakrivena od vreve Straduna, i što je jako mala pa je i atmosfera intimnija.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, privatna arhiva

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0