Nenametljivi sjaj hrvatskog Bling Zoo nakita osvaja na prvu

Brzo nakon osnivanja, hrvatski brend Bling Zoo stekao je vjernu publiku – njihov dizajnerski nakit osvojio je srca minimalistica, ali i onih koje se žele okititi pokojim odvažnim komadom. Osnovale su ga Sandra Aračić i Maja Šimunović, prijateljice koje su o zajedničkom projektu maštale još u studentskim danima kada su pohađale zagrebački Tekstilno-tehnološki fakultet. Diplomirane dizajnerice od ideje je (na neko vrijeme) odvojila udaljenost jer su živjele na različitim adresama – berlinskoj i zagrebačkoj, ali su na svakom zajedničkom susretu iz hobija izrađivale majice i nakit.

Hobi je uskoro prerastao u posao, a taj posao u brend Bling Zoo te ih povezao i kao poslovne partnerice. Nekoliko puta godišnje nalaze se u Berlinu ili Zagrebu kako bi zajedno radile na dizajnu, pohodile sajmove i nabavljale sirovine koje potom zajedničkim snagama i obrađuju. Tako je nastala i ovogodišnja kolekcija nakita koja je nastavak je na dosadašnji rad – linije su jednostavne i čiste, ali radi se o komadima koji su nešto izražajniji po veličini.

Iz ljubavi prema kvaliteti materijala i izrade želja im je bila izrađivati nakit od plemenitih materijala jer posjeduje trajnu vrijednost pa se zato kao osnovni materijal i ove kolekcije nameće 925 srebro ili njegova pozlaćena verzija, uz dodatak poludragog kamenja, bisera, školjki ili svile – materijala koji čine detalje na nakitu ovisno o inspiraciji i sezoni.

Dizajnerice su inspirirane minimalnim, čistim linijama, geometrijskim oblicima uz dodatak organskih detalja poput riječnih bisera ili poludragog kamenja, ali svoje modele ne žele ograničiti samo na minimalizam. Zato su ovog puta površine ravne i ispolirane do visokog sjaja i refleksije, a uz lančiće, naušnice i narukvice ove sezone u ponudi se nalaze i earcuffs te lančići oko gležnja.

Fotografiju za novu kolekciju potpisuje Franziska Kuttler, a model je Anna Léonie Ritvay, a svi se komadi mogu pogledati i kupiti putem službene stranice brenda Bling Zoo, kao i na Facebook stranici te Instagram profilu. Isto tako Bling Zoo nakit može se pogledati u concept dućanima Prostor (Hotel Lone, Rovinj), Croatia in a box (Rijeka), Manina (Korčula), Sole Luna (Poreč), Galerija Link (Zagreb), NuShu concept store (Opatija), Swan Atelier (Šibenik), Natuerlich Schoen (Berlin) i J’adore estetica (Padova).

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Bling Zoo

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0