Nenad Sovilj predstavio novu kolekciju nakita koja je spoj mitologije u suvremenog svijeta. Upoznajte “Medusu”!

Lik Meduze, baš kao što su ga za svoje štitove birali najmoćniji bogovi poput Atene i Zeusa te mnogobrojni drugi mitski junaci, i dalje je posvećen i namijenjen upravo jakim i hrabrim junakinjama i junacima iz naše svakodnevice

Nakon svoje zadnje uspješne samostalne izložbe “Genesis”, maestralno predstavljene u jesen 2023. u Klovićevim dvorima, Nenad Sovilj ponovno oduševljava svojim nakitnim reinterpretacijama antičke mitologije. Javnosti ponosno predstavlja novu kolekciju, naslovljenu “Medusa”, kao tematski nastavak njezine prethodnice.

Lajtmotiv nove kolekcije autorova je interpretacija mitskog lika Meduze, koja ukrašava svaki komad nakita iz ove kolekcije, od stožernog primjerka raskošne ogrlice, izrađene od srebra, emajla i turmalina, zajedno s lančićem fasetiranim od crnog spinela, do dviju vrsta ogrlica od smole, koje su manje zahtjevne za nošenje, te dvije vrste naušnica i prstenja.

Sovilj i u ovoj kolekciji formom svoje nakitne umjetnosti na već prepoznatljiv način spaja drevne mitološke priče i suvremeni svijet, osobito naglašavajući ljepotu i moć prirode koja nas okružuje, zbog čega nas ne iznenađuje snažno simboličko ispreplitanje mitološke Meduze i njezinih zooloških imenjakinja i imenjaka, čiji su likovi svojom snagom i kontekstualizacijom u vodenom okruženju fascinirali autora i nadahnuli ga prilikom stvaranja ove impresivne kolekcije nakita.

Novom kolekcijom Nenad Sovilj ujedno predstavlja redizajn svojeg kultnog komada nakita – medaljona, koji je u potpunosti izrađen od srebra, smole i dragog kamenja ili bisera. Za razliku od prethodnih verzija, medaljoni tzv. druge generacije iz kolekcije “Medusa” mogu se nositi na objema stranama. Osim toga, Sovilj je lansirao i naušnice, koje se mogu nositi kao komplet s novim medaljonom.

Svi koji su u potrazi za prekrasnim ljetnim nakitom morske tematike mogu svoje primjerke iz najnovije Soviljeve kolekcije “Medusa” odabrati u kultnim zagrebačkim buticima Nicolas Concept Store u Masarykovoj 13 i Garderoba Concept Store na adresi Martićeva 17 te na internetskoj stranici www.sovilj.com.

Za kraj valja naglasiti da je lik Meduze, baš kao što su ga za svoje štitove birali najmoćniji bogovi poput Atene i Zeusa te mnogobrojni drugi mitski junaci, i dalje posvećen i namijenjen upravo jakim i hrabrim junakinjama i junacima iz naše svakodnevice.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Mladen Šarić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0