Najljepše uskrsne čokoladne kreacije
Kao i svake godine, proizvođači čokolade, slastičari i lanci trgovina ili hotela, dizajnirali su svoja čokoladna uskrsna jaja. Za vas smo izdvojili neke od najljepših.
Bettys Inspirirano prvom Bettys slastičarnicom otvorenom prije više od 100 godina, ovo je čokoladno jaje napravljeno od 88% bijele čokolade, a ukrašeno je cvijećem i zlatnim detaljima.
Fortnum & Mason
Tradicionalno pakiranje uskrsnih jaja u kartonu ove godine donosi potpuno zlatna jaja. Ljuske kokošjeg jajeta ispražnjene su te napunjene mliječnom čokoladom, tako da doslovno morate razbiti pravo jaje kako bi došli do čokolade.
Coco x Talisker
Odličan, nagrađivani škotski whisky udružio je snage s Coco čokolatijerom, a rezultat suradnje je jaje od tamne čokolade infuzirano morskom soli iz mjesta odakle Talisker dolazi, Isle of Skye. Jaje je punjeno i karamelama rađenim od Talisker Whiskeyja također obogaćenima istom solju.
Harrods
Harrods je za pomoć tražio belgijske čokolatijere, a kreaciju čini kremasto jaje od mliječne čokolade sa svjetski poznatim Harrods bademima prekrivenim kakaom.
Pierre Marcolini
Pierre Marcolini ove se godine uz kreacije jaja pozabavio i čokoladnim zečevima, koji dolaze u raznim veličinama i vrstama čokolade.
Prestat
Prestat, jedan od najstarijih londonskih butika čokolade ove je godine predstavio jaje od mliječne čokolade infuzirano limunom, a punjeno pralinama s ginom.
Pierre Hermé
Inspiriran skulpturama životinja glasovitog François Pompona, Pierre Hermé je kreirano ogromnog čokoladnog zeca od najfinijeg kakaovca s Madagaskara.
Venchi
Jaje od tamne čokolade s vanjske strane možda izgleda jednostavno, ali čim ga otvorite njegova je unutrašnjost ispunjena granulama kakaa koje se tope u ustima!
Harvey Nichols
Poznata robna kuća ove se godine inspirirala dizajnericom keramike, Mary Rose Young, pa je zlatno uskrsno jaje dobilo ekstravagantni, ručno rađeni rukom bojani držač.
Ladurée
Pariški Ladurée nadahnuo se izgledom robota, pa su predstavili Super, Turbo, Magic , Cosmic i Rocket robote u obliku čokoladnog jaja. Svi su u drugačijim veličinama i okusima.
Cocoa et Co.
Bijela, mliječna i tamna belgijska čokolada sa zlatnim sjajem čine ovo jaje inspirirano košnicom pčela jedno od najluksuznijih ove godine.
Marchesi 1842
Jedna od najpoznatijih milanskih slastičarni inspirirala se proljetnim nebom, te u ovim teškim trenucima dala dozu optimizma i veselja.
Claridge’s
Limitirano uskrsno izdanje poznatog hotela ove je godine jaje u art deco stilu te plavoj kutiji, za kojeg je zaslužan slastičar Ygo Doamo, a dolazi u svim varijantama čokolade te punjen jajima od karamele.
Hôtel de Crillon
Vrlo skulpturalno jaje kreirano je u Le Boudoiru, konjak butiku unutar hotela, od strane poznatog slastičara Matthieu Carlina. Napravljeno je od vrhunske čokolade iz Kariba i Dominikanske Republike, a jaje predstavlja dva simbola hotela – Citroen iz 1973. godine koji se koristio za transport gostiju te izgled pariških kamenih ulica.