Najljepše keramičke šalice za svačiji stil i budžet

Radni dan ne započinjemo bez šalice kave (a nerijetko ga tako i završavamo), a ispijanje kave smatramo posebnim ritualom. Zato nam je, osim vrhunske i mirisne kave u šalici, bitna i sama šalica. Iako je Instagram prepun video recepata za raznorazne verzije egzotičnih napitaka u čašama, kad je kava u pitanju jednostavne smo, pijemo je s mlijekom i ponekad s malo šećera, ali zato volimo “zakomplicirati” sa šalicom.

Royal Copenhagen

Keramičke šalice su must have, ako nas pitate, koliko god se stakleni modeli činili privlačnima. Volite li više elegantnije modele s ručkom i tanjurićem i dugo uživanje u kavi ili, pak, “srknete” espresso iz šalice bez ručke, dobre su vijesti da za oba scenarija postoji pregršt keramičkih opcija na tržištu – koje se mogu uklopiti u svačiji stil i budžet.

Ferm Living

Keramika s tradicijom dugom gotovo 250 godina, Royal Copenhagen, definitivno se nalazi na našoj wishlisti. Kolekcija “Blue Fluted” jedna je od najpopularnijih, a to vrijedi i za šalicu danske dizajnerice Christine Iversen koja se ističe detaljem školjke. Nešto moderniji izgled, predstavila je, pak, skandinavska kompanija Ferm Living čiji će se modeli posebni svidjeti ljubiteljima minimalizma.

Ginori 1735

Na potpuno suprotnoj strani tog spektra nalaze se šalice s potpisom brendova La DoubleJ i Ginori 1735 – jarke boje i zlatni detalji čine ove keramičke šalice proizvedene u Italiji iznimno atraktivnim modelima s kojima je ispijanje prve jutarnje kave zabavno iskustvo čak i onima koji inače ne vole jutro.

GVG Ceramics

Ne treba zaboraviti niti hrvatsku keramiku: GVG Ceramics hrvatski je brend za čijim su šalicama poludjele svjetske influencerice, a Nataša Ninić kreira “špricane” zaobljene šalice koje su osvojile ljubitelje jednostavnog dizajna sa zaokretom. U nastavku pronađite najljepše keramičke šalice koje se mogu uklopiti u svačiji stil, ali i budžet.

Ginori 1735
Griegst

Ikea
Bernadette (Net-a-Porter)
La DoubleJ (Net-a-Porter)
L’Objet (Net-a-Porter)
Raawii (Net-a-Porter)
Ferm Living (Finnish Design Shop)
Arabia (Finnish Design Shop)
Marimekko (Finnish Design Shop)
Tonfisk (Finnish Design Shop)
Vaja Finland (Finnish Design Shop)
Valerie Objects (Finnish Design Shop)
Serax (Finnish Design Shop)
Ferm Living (Finnish Design Shop)
Royal Copenhagen
Royal Copenhagen
Royal Copenhagen
Royal Copenhagen
Ginori 1735
Ginori 1735
Ginori 1735
GVG Ceramics
Atelier Natasa Ninic
Krakle Keramika
Normann Copenhagen

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Net-a-Porter, Finnish Design Shop, Royal Copenhagen, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0