Ljubitelji kave ili čaja, u svojem omiljenom napitku vole maksimalno uživati, čak i kada se nalaze kod kuće. A jedan od načina kojima se doživljaj ispijanja omiljenog vrućega napitka može podići na višu razinu je i izbor kvalitetnih keramičkih šalica, pogotovo ako je riječ o ručno rađenima koje su stvarale vrijedne ruke hrvatskih kreativaca.

Chia Cups

U Hrvatskoj živi i radi velik broj keramičara koji se ističu ne samo kvalitetom, već i svojim jedinstvenim i prepoznatljivim stilom. Volite li šalice u retro stilu ili, pak, one u potpunosti moderne, svakakvi se modeli mogu pronaći u radionicama hrvatskih keramičara.

Terra Ceramica

Nataša Ninić inspirirana je prirodom, a njezine se ručno bojane šalice koje se ističu jednostavnim dizajnom mogu nabaviti u cvjećarnici i concept dućanu Tvoje. Prepoznatljive šalice izrađuje i Tea Radić, koja stoji iza brenda Terra Ceramica, a čiji se dizajn može primijetiti “iz aviona”. Naime, njezine se šalice ističu zavijenim ručkom, a i porukama koje se nalaze u njima.

Marinski Heartmades

Ljubitelji retro estetike ne moraju tražiti dalje od Chia Cups – klasičnih keramičkih sjajnih šalica ukrašenih točkicama koje se ističu i zlatnim detaljima, iza kojih stoji Filipa Sorko, a koje se nalaze u ponudi concept dućana Selectedd. Za klasičan izgled, ali upotpunjen paletom pastelnih boja i razigranim uzorkom, odlučili su se i kreativci koji stoje iza brenda Rendes keramike. Potpuna suprotnost prethodno navedenim modelima su, pak, oni koji su dostupni u zagrebačkom dućanu brenda kofer. – riječ je o mat zelenim i bež šalicama koje su lišene svih detalja, pa i ručke.

kofer.

Fan ručki nije ni Marina Marinski, posljednji modeli njezinog brenda Marinski Heartmades, pod nazivom Landscapes prodaju se u setu od dva komada, a zbog ukrašavanja vodenim bojama baš je svaki komad unikat. Šalice s potpisom zadarskog studija Krakle ne samo da se ističu uzorcima, već i zanimljivim geometrijskim oblikom, a svi oni koji nisu obožavatelji apstraktne umjetnosti oduševit će modeli koje stvara Dunja Ignis, ukrašeni retro motivima plivača.

Atelier Nataša Ninić

Za koju god se šalicu s hrvatskim potpisom odlučili, ono što je sigurno je da ćete u rukama imati nešto u što je uloženo puno truda i vremena, podržat ćete lokalne proizvođače, a osim toga kavu ili čaj ćete konzumirati iz dizajnerskih jedinstvenim šalicama na kojima će vam svi pozavidjeti.

Krakle

Rendes

Dunja Ignis