Dizajneri se vole posebno potruditi oko Resort kolekcija, što naravno uključuje i ekstravantne revije na egzotičnim lokacijama. Resort ili Cruise kolekcija spada u period između proljeća i jeseni, predstavlja se godinu dana prije i već u studenom ili prosincu kolekcije su dostupne u trgovinama.

Donosimo pregled najboljih kombinacija dizajnerskih Resort kolekcija za 2020. godinu.

Bottega Veneta

Bottega Veneta i ovom kolekcijom dokazuje da je brend za odrasle, zrele  i kreativne ljude. Bez previše otkrivanja, kožni komadi u minimalističkom izdanju savršene su za poslovne kombinacije ali i večernji izlazak.

Marina Moscone

Neobična dizajnerica svojim kreacijama pokazuje kako jednostavnost može biti zanimljiva. Predivne ravne linije, fine tkanine i odvažan stav, odlike su ove kolekcije Marine Moscone.

Tibi

Kožni sakoi, predimenzionirane jakne i romantične košulje glavni su komadi nove kolekcije brenda Tibi. Ovaj američki brend prikazuje ženstvenost kroz jednostavnu eleganciju i bez previše boja.

Gabriela Hearst

Gabriela Heart je inspiraciju za Resort kolekciju pronašla u snažnim ženama poput Simone Well, Bo Derek, Patti Smith i u vlastitoj majci. Odjeća i prikazuje taj snažan spoj ženstvenog i muškog, uz predivne teksture i fine materijale poput kašmira, svile i lana.

Michael Kors

U novoj kolekciji Michaela Korsa možemo vidjeti utjecaj holivudskog glamura četrdesetih i britanskih Teddy Boy varijanti.

Givenchy

Nova Resort kolekcija Givenchya donosi profinjene šavove, odvažne kombinacije s umjetnim krznom, ali i military kapute za poslovne kombinacije. Savršena kolekcija za modno osvještenu poslovnu ženu!

Proenza Schouler

Crna, bijela i bež dobitna su kombinacija nove kolekcije Proenze Schouler. Kada tome pridodamo visoki struk, jakne koje se mogu nositi na više načina i torbe s velikim kopčama dobijemo jednu zanimljivu ženstveno-poslovnu kolekciju.

Coach

Coach Resort 2020 kolekcija fokusirana je na djevojku koja voli vintage komade uz klasiku i jednostavnost. Efekt kolekcije podižu materijali pa tako Coach nudi kožne hlače konjak boje uz kaput od lakirane kože, samtene trapezie i bijele lakirane gležnjače.

Khaite

Dizajnerica Cate Holstein kaže da žene žele pamuk, traper i kašmir pa s tim materijalima i oblikuje svoju kolekciju. Njeni komadi su posebni, pomalo ekstravantni, a opet jednostavni i jako ženstveni!

Gucci

Alessandro Michele je kroz prikaz kolekcije u najstarijem muzeju u Rimu poslao snažnu poruku. Modeli su se izvrsno uklopili među skulpture u muzejskom okruženju, a odjeća je poput prave umjetnosti oduševila sve prisutne.

Burberry

Za Ricarda Tiscija balans je iznimno važan i zato u novoj kolekciji balansira uličnu modu i englesku klasiku.

Tory Burch

Iako inspiraciju obično crpi iz Mediterana, ovog puta za Resort 2020 kolekciju, Tory Burch ipak je otišla malo bliže domu- na farmu u Pennylvaniji gdje je provela djetinjstvo.

Louis Vuitton

O velikoj reviji Louis Vuittona u TWA Flight Centru na JFK-u već smo pisali, prikazali najbolje od torbi, a sada donosimo i najbolje odjevne kombinacije.

Chanel

Chanel je uspio Grand Palais u Parizu pretvoriti u šik kolodvor. Kolekcija je odala počast pokojnom Karlu Lagerfeldu, a uz klasične crno bijele kombinacije u novoj kolekciji pristune su i ružičasta, zelena, plava, kobalt, smeđa i maslinasta, što je klasici dodalo razigranost.

Prada

Ove godine Prada je odlučila muške košulje pretvoriti u ženske haljine i kratke hlačice što je ispalo odlično. Karirani sakoi dolaze u širim krojevima, a Prada kolekciju naziva “bogatom i skromnom”!

Christian Dior

Francuska modna kuća za ovu kolekciju odlučila je otići sve do Marakeša. Marakeš je mjesto koje je inspiriralo kolekciju i bilo je logično prikazati je tamo. Tema kolekcije je “Common Ground”, što se pokušava postići i kroz suradnju s afričkim umjetnicima i upotrebom afričkih tekstila.

Foto: Getty Images, Shutterstock