Moët & Chandon i L’officiel proslavili 100 godina vintage šampanjca i ikoničnog modnog magazina

U veličanstvenom dvorcu na imanju Saran, Moët & Chandon je zajedno s uvaženim modnim magazinom bio domaćin elegantne večere, obilježivši na taj način 100 godina stvaralaštva, savoir-fairea i izvrsnosti.

Dana 30. listopada Moët & Chandon i L’Officiel udružili su se kako bi proslavili zajedničku stogodišnju obljetnicu: 100 godina postojanja Grand Vintage kolekcije 1921, remek-djela vinske izvrsnosti, te stogodišnjicu stila ikoničkog francuskog modnog magazina osnovanog upravo 1921. Benoit Bouez, glavni enolog kuće Moët & Chandon te Marie-Jose Susskind-Jalou, glavna urednica L’Officiela, zajedničkom su dobrodošlicom pozdravili uzvanike iz svijeta mode, umjetnosti, dizajna i glazbe, te otvorili večer vina, stila i uspomena u Moët & Chandonovom dvorcu, u kojoj su rafinirani vintage šampanjci iz prošlih desetljeća bili združeni s modnim komadima koji su redefinirali stil u proteklih 10 decenija.

Svojim su prisustvom, tu svjetlucavu večer, uveličali američki supermodel Pat Cleveland i njezina kćer Anna Cleveland, talijanska društvena ikona Bianca Brandolini D’Adda, dizajner Ora Ito, umjetnik Daniel Buren, modni dizajner Nicola Lecourt Mansion te talijanski arhitekti Massimilano i Doriana Fuksas. Zabavu je tijekom večeri koja je ugostila toliko zvijezda, obilježio glazbeni live performans pariške garage-rock grupe Film Noir koji predvode sestra i brat, Josephine i Alexandre de la Baume.

Grand Vintage kolekcija 1921 je legendarni 100 godina star šampanjac stvoren u zoru burnih 20-tih godina prošlog stoljeća, koji je postao dragocjen simbol Moët & Chandonovog vinarskog savoir-fairea. Rođen je iste godine u kojoj je L’Officiel krenuo na svoje epsko putovanje od kronike rastuće modne industrije Pariza, do globalnog diva na razmeđi mode, umjetnosti, kulture, stila i dizajna.

“Grand Vintage kolekcija 1921 primjer je ravnoteže i koncentracije koja oslikava duh burnih dvadesetih: svojevrsnu bezbrižnost i obilje joie-de-vivre“, kazao je Benoit Gouez, glavni enolog Moët & Chandona.

Nastao ekskluzivno od grožđa pojedine berbe, Moët & Chandon Grand Vintage šampanjac posebna je oda je svakoj pojedinačnoj godini, kreirana slobodom interpretacije koju svaki Chef de Cave posjeduje. Svaki puta kada je Grand Vintage šampanjac pušten na tržište, on postaje dijelom kolekcije Grand Vintage Moët & Chandona, koja je jedna od najvećih i najprestižnijih kolekcija vintage šampanjaca na svijetu, te kao takva proslavlja vrhunac vinarskog umijeća i savoir-fairea.

“Oduševljeni smo što smo se mogli pridružiti Moët & Chandonu i proslaviti stogodišnjicu L’Officiela te pokazati koliki smo put prevalili kao modni magazin koji je pridonio etabliranju mnogih karijera u modnom svijetu, ali i kao glasnik kulturne promjene koja je ujedinila zajednice diljem svijeta oko naših temeljnih vrijednosti, a one su stvaralaštvo, know-how te izvrsnost”, rekla je Marie-Jose Susskind-Jalou, glavna urednica L’Officiela.

Kako je ovakva večer tražila i iznimno gastronomsko iskustvo, francuski chef s tri Michelinove zvjezdice i brand ambasador Moët & Chandona, g. Yannick Alleno, bio je pozvan sljubiti svoju odvažnu eksperimentalnu i modernu kuhinju s izborom najposebnijih berbi Kuće, i to onih iz godina 2013., 2004., 1985., 1952. te 1921. Njegov doprinos večeri bio je ništa manje nego izuzetan, a posebno je oduševilo jelo naziva “Air Volaille” od Bresse piletine infuzirane bijelim vinom te aromatizirane lisičarkama. Jelo je bilo sljubljene s elegantnom Grand Vintage kolekcijom 1921.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Miva galerija vina

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0