Modne izložbe koje trenutačno možete posjetiti u Londonu

Osim što je London jedan od najvećih gradova u svijetu, jedan je i od najutjecajnijih kada je riječ o modi. London je poznat po užurbanom životnom stilu i živosti, slično kao i New York, te je to grad u kojem se svatko može odijevati kako god poželi bez da će za svoj outfit dobiti brojne znatiželjne poglede. U britanskoj prijestolnici se i dva put godišnje odvija Tjedan mode, a na njemu ćete uvijek vidjeti kreacije koje su malo drugačije, sasvim jedinstvene i definitivno upečatljive.

Osim što u Londonu možete pronaći inspiraciju za odijevanje i obaviti odličan shopping, ono što ne smijete propustiti napraviti ako ste ljubitelj mode je i posjet jednoj od izložbi koje su posvećene svijetu mode. Londonski muzeji i galerije trenutačno vrve izložbama koje i same želimo posjetiti, a koje su to, saznajte u nastavku.

Gucci Cosmos

@jess_hobbs

Iconiccccc #guccicosmoslondon #londonexhibitions #thingstodoinlondon #londonactivities

♬ MONACO – Bad Bunny

Gucci Cosmos putujuća je izložba koja je već bila prikazana u nekoliko gradova u svijetu, a riječ je o istraživanju kreativnosti. Izložbu je kreirala suvremena umjetnica Es Devlin. Gucci Cosmos prati jednu od mnogih mogućih konstelacija koje povezuju ideje i izume koje su pokrenuli kreativni direktori ove kuće u posljednje 102 godine. Talijanska modna teoretičarka i kritičarka Maria Luisa Frisa sačuvala je blago koje je prvi puta viđeno izvan arhive kako bi prikazala kako je Gucci nastavlja ne samo odražavati vrijeme, već ga i definirati. Cijena izložbe je 18 britanskih funti, a nalazi se u 180 Studios u centru Londona i traje do 31. prosinca.

Gabrielle Chanel Fashion Manifesto

Ovo je prva izložba u Velikoj Britaniji koja je posvećena radu francuske modne dizajnerice Gabrielle Coco Chanel. Izložba prikazuje izgradnju dizajnerske kuće Chanel i njezinu evoluciju. Osim što se spominju sami počeci, prikazuje se i evolucija klasičnih Chanel komada koje je Gabrielle Chanel kreirala, a koji nastavljaju utjecati na način na koji se žene danas odijevaju. Izložba je dostupna u Victoria & Albert muzeju koji se nalazi u South Kensingtonu u Londonu, a cijena ove izložbe je 24 funte. Izložba je otvorena do 25. veljače 2024.

Designed for Life

Ako do sada niste znali, u Londonu se nalazi i jedan od najboljih fakulteta mode u svijetu – London College of Fashion. Designed for Life je izložba u kojoj se prikazuje kako moda može biti pokretač društvenih promjena. Nalazi se na novootvorenom kampusu na istoku Londona, a uz različite dizajne, izložba istražuje teme i ideje za održivu budućnost u modi. Izložba je besplatna, a otvorena je do kraja godine.

RebelFashion

 

View this post on Instagram

 

A post shared by the Design Museum (@designmuseum)

Posljednja izložba na našoj listi otvorena je u Muzeju dizajna. Riječ je o izložbi pod sponzorstvom brenda Alexander McQueen, a jedna je od najopširnijih istraživanja suvremene modne kulture ikad u Velikoj Britaniji. Izložba nudi pogled na to kako nastaju karijere u modi i prikazuje mnoštvo prilika koje londonska modna scena nudi mladim kreativcima. Izložba se može razgledati do 11. veljače 2024. godine, a cijena ulaznice je 18 funti.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, University of the Arts London, Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0