Mjesto u Milanu koje it cure obožavaju

Kada su 1936. godine dva pastry chefa otvorila caffè i slastičarnicu nedaleko od Teatro La Scala, zasigurno nisu očekivali da će gotovo 90 godina kasnije to biti jedno od najposjećenijih mjesta u Milanu koje obožavaju i vlasnice brenda The Attico, Giorgia Tordini i Gilda Ambrosio, ali i mnoge druge it djevojke. Sant Ambroeus, koji je pretvoren u bar i restoran, ovog tjedna ponovno otvorio svoja vrata u novom, preuređenom ruhu.

Ne samo da je Sant Ambroeus postao legendarno mjesto u Milanu, već je otvoren i na nekoliko lokacija u New Yorku te u Palm Beachu, a kako bi sve bilo u skladu s brendom, angažirali su i kulinarskog direktora – chefa Iacopa Falaija, koji je zadužen za to da je razina kvalitete hrane i ponude pića na istoj razini na svim lokacijama. No, ipak je onaj u Milanu poseban jer je prvi otvoren, pa je zato i sasvim zasluženo dobio novo ruho.

Preuređen prostor dizajnirao je Fabrizio Casiraghi, a posebna pažnja posvećena je detaljima, ne samo onim dekorativnim već i onima koji stvaraju dobru atmosferu u interijeru kao što su ambijentalna rasvjeta i glazba. U prostoru se nalaze i moderni, novi elementi, ali oni samo naglašavaju starinske detalje bivšeg interijera i zgrade u kojoj se nalazi.

Uređenje obiluje drvom, kamenom i mozaikom koji prostoru daju dozu elegancije, a moderan touch postignut je kroz detalje. U obzir, prilikom renovacije interijera, uzet i eksterijer zgrade u kojoj se restoran nalazi, a koja datira iz 30-ih godina prošlog stoljeća – hommage tom periodu vidljiv je posvuda u prostoru.

Mozaik na podu te bijele i kremaste nijanse kao i ravne linije čine ovaj prostor svevremenskim, a upravo su to odrednice milanskog stila uređenja interijera. Rezultat je timeless, ugodan i chic interijer s dozom modernih detalja koji ujedno odaje počast originalnoj lokaciji, ali i zadržava svoj it status u suvremenom svijetu.

Na meniju se nalaze jela koja slave milansku tradiciju poput klasika kao što su Cotoletta alla Milanese i Spaghetti al Pomodoro, ali i neke nove gastronomske kreacije za one koji su raspoloženi za eksperimentiranje. Jela se mogu upariti s vrhunskim talijanskim vinima, a na vinskoj karti nalazi se i bogata selekcija biodinamičkih i prirodnih opcija.

Bar, restoran i slastičarnica otvoreni su svakodnevno od 7:30 do ponoći, tako da na ovo kultno mjesto možete svratiti na doručak, ručak i večeru. Ipak, preporučujemo vrijeme ručka, kada ćete moći uživati i na pogledu u sciure, skupinu perfektno sređenih, glamuroznih Talijanki koje ovo mjesto posjećuju od njegovih početaka. Sant Ambroeus smješten je u Via Matteotti, na rubu četvrti u kojoj se nalaze luksuzni butici – nemojte ga propustiti posjetiti ako uskoro putujete u Milano!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Sant Ambroeus

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0