Betina je trenutno jedna on najpopularnijih manikerki Hollywooda i žena čiji prekrasni, minimalistički dizajn noktiju viđamo svugdje, od časopisa i TV spotova, do Instagrama.
Ne postoji zvijezda s kojom nije surađivala, a za suradnju s njom treba se naručiti mjesecima unaprijed.
Nakon završenog fakulteta, spakirala je kofere i otišla u New York kako bi započela s radom na televiziji. Dobila je praksu u post produkciji Saturday Night Livea gdje je, skupa s kolegama, nakon završenog posla asistirala na setu s odjećom i make upom. To je bio njen prvi doticaj s profesionalnim vizažistima i bila je fascinirana. Sljedećih nekoliko godina radila je razne poslove, od šetnje pasa i kreiranja cvjetnih aranžmana do angažmana u kompaniji koja je producirala mode revije. Upravo na jednoj takvoj reviji, kada se osoba zadužena za manikuru nije pojavila na setu, uskočila je na njeno mjesto te iako nije do tada prakticirala nail art, oduševila je sveprisutne. Odradila je modnu reviju za Express, ukrašavajući nokte 27 modela sama samcata. To joj je otvorilo vrata, pa se preselila u LA i počela s radom na editorijalima za časopise, kampanje i sa zvijezdama kao što su Bella Hadid, Zoë Kravitz i Billie Eilish.

Potpuno je samouka kada je riječ o dizajniranju, a ono što je zanimljivo jest da donedavno nije bila fan crtanja na noktima. Ali željela je osmisliti svoj jezik – način na koji će nokti izgledati fino, ne pretjerano ukrašeni i onakvi kakve bi i sama rado imala.

Njen rad često uključuje negative space, uzorak leoparda ili kornjačevine, točkice, zvjezdice i bisere, ali iako ove riječi daju dojam kičaste manikure, ono što Betina kreira daleko je od toga.

Instagram senzacija također se bavi i kreiranjem nakita za brend Double Moss kojeg je sama osnovala. Nakit je rađen kako bi komplimentirao dizajn noktiju, a vidimo ga na svakoj fotki koju objavi. Posebno je popularno prstenje od tankog zlatnog lanca te prstenje sa zmijskim motivom.

Prilikom kreiranja vodi se modernim dizajnom i zanimljivim detaljima i dimenzijama, a pazi i da ne zaguši nokte s previše crteža. Uvijek koristi običan lak za nokte, nikada gel ili trajni lak. Samo ako klijent inzistira, upotrijebit će gel, akril ili ekstenzije. Voli prirodne note istog takvog oblika, redovito koristi dobar piling za ruke i odstranjivač laka na uljnoj bazi.

Kako bi ruke bile mekane i nahranjene, koristi kombinaciju arganovog ulja i hidratantne kreme. Posebno voli Supergoop kremu za ruke sa zaštitnim faktorom 40, a od ulja Chanelovo ulje s jasminom ili ružom.

Inspiraciju za blagdanske manikure pogledajte u nastavku.